27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Οικολόγοι Πράσινοι: Καταδίκη της Ελλάδας για τις Περιοχές NATURA – Πρόστιμο ή Συμμόρφωση;

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Οικολόγων Πράσινων:

Η καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη μη προστασία των περιοχών NATURA είναι ενδεικτική για την υποβάθμιση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας από την Κυβέρνηση της ΝΔ και αποδεικνύει πόσο ουσιαστική ήταν η συνδρομή μας στην προηγούμενη Κυβέρνηση όχι μόνο για ζητήματα της βιοποικιλότητας, αλλά και για την προστασία της χώρας μας από καταδίκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνεται πόσο καταλυτική μπορεί να είναι η συμμετοχή των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ στο Κοινοβούλιο.

Η επέκταση και εξασφάλιση εργαλείων και πόρων για την ολοκλήρωση της θεσμικής και ουσιαστικής νομοθετικής προστασίας με την υπογραφή Προεδρικών Διαταγμάτων και Σχεδίων Διαχείρισης για όλες τις περιοχές ΝΑTURA της χώρας δρομολογήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας μας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η προστασία αυτών των περιοχών μέσα από συγκεκριμένα μέτρα και στόχους για τα προστατευόμενα είδη, τους οικοτόπους και τις Ειδικές Ζώνες Διατήρησης δεν ήταν απλά  στο πλαίσιο των απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά κεντρική πολιτική επιλογή σε αντίθεση με τα συμφέροντα που καλύπτονται πίσω από τον γνωστό πλέον «περιβαλλοντοκτόνο νόμο Χατζιδάκη (Ν. 4685/2020» που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούμε την Κυβέρνηση να μελετήσει τις τεκμηριωμένες θέσεις μας και να ενστερνιστεί τις προτάσεις μας, που συμπλέουν με τις αρχές και τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι θέσεις μας αποτελούν σύγχρονες πολιτικές που αντιμετωπίζουν την παγκόσμια κρίση της βιοποικιλότητας, η οποία χτυπάει και την πόρτα της χώρας μας, δεδομένου ότι εδώ φιλοξενούνται πολλά απειλούμενα με εξαφάνιση είδη και ευαίσθητοι οικότοποι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...