17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Οικονομόπουλος: «Δεν υπάρχει πρέπει στην πίστη. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που πιστεύουν. Και έχουν ανάγκη και να λάβουν την Θεία Κοινωνία, να πάνε να προσευχηθούν, να ανάψουν ένα κερί» | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ο Νίκος Οικονομόπουλος μίλησε για την σχέση του με την εκκλησία, κάνοντας μία δήλωση που θα συζητηθεί.

Αν και οι περισσότεροι ειδικοί άμεσα ή έμμεσα, λένε πως ο κορονοϊός μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας, μία σημαντική μερίδα του κόσμου δεν φαίνεται να ενστερνίζεται την θέση τους.

Σε αυτή ανήκει και ο Νίκος Οικονομόπουλος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Rythmos Tube στο περιθώριο της συμφωνίας του με την Heaven Music.

Ο γνωστός τραγουδιστής όταν η κουβέντα που έκανε πήγε στην εκκλησία, είπε:

«Δε θέλω να πείσω κάποιον να πιστέψει με το ζόρι γιατί έτσι πρέπει. Δεν υπάρχει πρέπει στην πίστη. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που πιστεύουν. Και έχουν ανάγκη και να λάβουν την Θεία Κοινωνία, να πάνε να προσευχηθούν, να ανάψουν ένα κερί… Αυτή η ανάγκη τους από κάποιους ανθρώπους φάνηκε οτι δεν θα πρέπει να υπάρχει σε αυτή τη ζωή. Το λόγο δεν το γνωρίζω γιατί. Άλλα πράγματα μπορούσαν να συμβούν.

Για παράδειγμα ο κόσμος μπορούσε να πάει στο σούπερ μάρκετ, ενώ στην εκκλησία θα κολλήσει κορονοϊό. Στο σούπερ μάρκετ δεν θα μπορούσε να κολλήσει; Λύσεις υπάρχουν για όλα. Λύση δε θα υπάρχει για τον Χριστό;

Δεν έχουμε τον Χριστό μέσα μας, αν δεν πάρουμε την Θεία Κοινωνία.

Εγώ θα κοινωνούσα αν ο προηγούμενος από εμένα ήταν λεπρός. Ποια είναι η χειρότερη αρρώστια που θα μπορούσες να κολλήσεις; Εγώ θα πήγαινα, θα το έκανα».

Κύριε ελέησον…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ