19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Οι άστεγοι του Μάντσεστερ που βοήθησαν τα θύματα

Ημερομηνία:

Ακόμα και καρφιά από τα πρόσωπα των μικρών παιδιών αναγκάστηκαν να βγάλουν με τα γυμνά τους χέρια προκειμένου να σώσουν τα θύματα του Manchester Arena.

Οι περιγραφές του 33χρονου Κρις Πάρκερ και του 35χρονου Στίβεν Τζόουνς σοκάρουν. Οι δύο άντρες είναι οι άστεγοι του Μάντσεστερ, που έτρεξαν για να βοηθήσουν τα θύματα της τραγωδίας.

«Αναγκάστηκα να τραβήξω καρφιά από τα μπράτσα παιδιών αλλά και από το πρόσωπο ενός μικρού κοριτσιού που είχαν καρφωθεί στο δέρμα τους» λέει ο Τζόουνς σοκάροντας.

Ο 33χρονος Κρις Πάρκερ, προσπαθούσε να κρατήσει ζωντανή μία ετοιμοθάνατη γυναίκα ενώ τύλιξε με μία μπλούζα ένα αιμόφυρτο κοριτσάκι τη στιγμή που ο φίλος του, επίσης άστεγος Στίβεν Τζόουνς προσπαθούσε να σώσει άλλα παιδιά.

Ο Κρις επαιτούσε στο συναυλιακό χώρο, όταν έσκασε η βόμβα και έτρεξε να βοηθήσει.

Βρισκόταν στο φουαγιέ, όπου πηγαίνει συχνά για να ζητιανέψει για χρήματα, όταν η τεράστια έκρηξη άφηνε 22 άτομα νεκρά και 59 ακόμα τραυματισμένα.

«Όλοι ήταν ευτυχισμένοι, χαρούμενοι. Καθώς ο κόσμος έβγαινε από τις γυάλινες πόρτες άκουσα έναν θόρυβο και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου είδα ένα λευκό φως. Μετά καπνό και μετά άκουγα μόνο ουρλιαχτά», λέει ο Πάρκερ.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...

Έως την Μεγάλη Τετάρτη το Δώρο Πάσχα – Οι προϋποθέσεις

Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου θα πρέπει να...