18.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Οι αγρότες των Χανίων στους δρόμους την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου για το Ασφαλιστικό

Ημερομηνία:

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανιών καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη πλατεία της Δημοτικής Αγοράς την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 19:00.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, να ενώσουμε την οργή μας, να δώσουμε τη δική μας απάντηση ως οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Να οργανώσουμε τη διεκδίκηση μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας που δεν χωράνε στις αντιλαϊκές πολιτικές και αυτής της κυβέρνησης.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε οξύνονται από τις πολιτικές της κάθε κυβέρνησης ως τώρα.

Μας παίρνουν από την τσέπη μας πάνω από το 50% του εισοδήματος μας, μέσα από την άγρια φοροληστεία με διάφορους τρόπους, έρχεται αυτή την περίοδο η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή ένα νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου αλλά τον κάνει ακόμα ποιο εγκληματικό σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης . Ήδη πάνω από το 60% των αγροτοκτηνοτρόφων αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, ενώ η θέση μας θα δυσκολέψει και άλλο αφού ο νομός προβλέπει αύξηση των κατώτατων ασφαλιστικών εισφορών και για αυτούς που καταφέρνουν να βγουν στη σύνταξη επίδομα φτωχοκομείου. Δεν μας χαρίζουν τίποτα όταν αφήνουν τους απόμαχους αγρότες και αγρότισσες να δουλεύουν χωρίς να κόβουν αυτό το επίδομα που το ονομάζουν σύνταξη. Μας θέλουν από το χώμα της δουλείας κατευθείαν στο χώμα του νεκροταφείου.

Να μην επιτρέψουμε αυτήν την κοροϊδία

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Αποκλειστικά δημόσια υποχρεωτική δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών Υγείας.
  • Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας, άμεσα η κατώτερη στα 600 ευρώ καθαρά. Καμιά κράτηση για ΕΟΠΥΥ και να επανέλθει η 13η και 14η σύνταξη.
  • Καμιά κατάσχεση για χρέη ασφαλιστικών εισφορών των αγροτοκτηνοτρόφων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

7 και 8 Απριλίου στα Χανιά το 24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος από το CFF

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος θα πραγματοποιήσει την 24η...