17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Οι Αμερικάνοι συντάσσονται με το ΔΝΤ ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Πλήρη στήριξη στις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με την αναμόρφωση του προγράμματος – δηλαδή με τα μέτρα – κάβα ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ  δίνουν οι ΗΠΑ, μέσω του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός, αρμόδιος του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ για τις Διεθνείς Υποθέσεις Νέιθαν Σιτς μιλώντας στην Βουλή των Αντιπροσώπων, η Ουάσιγκτον στηρίζει το ΔΝΤ για «ένα βιώσιμο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας».

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Ελλάδα δεν θα έχει στην επόμενη φάση του πακέτου διάσωσης πρόσβαση στις ειδικές δυνατότητες δανεισμού του ΔΝΤ και πρόσθεσε πως το υπουργείο Οικονομικών στηρίζει το Ταμείο στη θέση του περί αναδόμησης του πακέτου διάσωσης ώστε να καταστεί το χρέος βιώσιμο σε συνδυασμό με περισσότερες μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα και την ελάφρυνση χρέους από τους ευρωπαίους πιστωτές.

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο το ΔΝΤ είχε ακυρώσει σχετική ρύθμιση που είχε θεσπίσει το 2010 ώστε να συμμετάσχει στη διάσωση της Ελλάδας παρά τις αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Δείτε τον διάλογο το αξιωματούχου του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ στη Βουλή των αντιπροσώπων (στα αγγλικά)

newpost.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...