14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Οι αντιεξουσιαστές έβαψαν το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ροζ για τους απεργούς πείνας!

Ημερομηνία:

Εντύπωση είχε προκαλέσει η εικόνα του Δικαστικού Μέγαρου Ηρακλείου που από τη μία ημέρα στην άλλη, είχε γίνει ροζ. Κανείς δεν είχε αφήσει κάποιοι μήνυμα.

Την μπογιά την έριξαν στην είσοδο τών Δικαστηρίων στο πεζοδρόμιο και στις σκάλες με αποτέλεσμα όλη η είσοδος να έχει πάρει ενα ροζ χρωμα και οι Ηρακλειώτες έκπληκτοι να βλέπουν το ιστορικό κτιριο να έχει υποστεί βανδαλισμό.

Οι αρχές ερευνούσαν την υπόθεση αν και από ότι φαίνεται, τελικώς σχετίζεται με τις διαρκείς κινητοποιήσεις πολιτών για την απεργία πείνας στις φυλακές. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν ένα περίπου μήνα αντιεξουσιαστές έντυσαν το άγαλμα του Βενιζέλου με ένα πορτοκαλί ύφασμα, και πάλι για το ίδιο θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, με σημερινή αναφορά στο candiaalternativa.info, ιστοσελίδα όπου αναρτώνται κείμενα του αντιεξουσιαστικού χώρου, χθες στις 19.30 ξεκίνησε πορεία 150 ατόμων από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου χαράσσοντας τη διαδρομή πλατεία Λιονταριών- δικαιοσύνης -καλοκαιρινού-αγιου μηνά -πλατεία Κορνάρου, πλατεία Ελευθερίας, Δικαιοσύνης, κατάληψη Βασιλικής Αγ.Μάρκου όπου και κατέληξε.

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στη σελίδα, κατά τη διάρκεια της πορείας γράφτηκαν πολλά συνθήματα αλληλεγγύης προς τους φυλακισμένους απεργούς πείνας ενώ “εξω απο το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου έγινε επίθεση με μπογιές στην πρόσοψη του κτιρίου”.

Οι φωτός που ακολουθούν αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα candiaalternativa.info:

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ