16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Οι αρχές των βάσεων κοροΐδεψαν τους οδηγούς ταξί για τις ζημιές που προκάλεσε ο “ράμπο” του αεροπλανοφόρου Truman

Ημερομηνία:

Ούτε δραχμή δεν πρόκειται να λάβουν οι οδηγοί ταξί από τις αμερικάνικες αρχές για τις ζημιές που προκάλεσε ο αμερικάνος ράμπο του αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman για άγνωστο χρονικό διάστημα. Ο 26χρονος ναύτης τραυμάτισε οδηγό ταξί, έκλεψε το όχημα, προκάλεσε ζημιές σε άλλα δύο ταξί και κατέστρεψε το κλεμμένο ταξί ολοσχερώς θέτοντας σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές οδηγώντας μεθυσμένος με μεγάλη ταχύτητα.

Όπως ενημερώθηκαν οι οδηγοί ταξί από τις αμερικάνικες αρχές, για να λάβουν ποσό μέχρι 20.000 δολάρια θα πρέπει να προσκομίσουν όλες τις αποδείξεις επισκευής ή αγοράς νέου αυτοκίνητου – ένα αίτημα που είναι πρακτικά αδύνατο να ικανοποιηθεί – αλλιώς, θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον 9 μήνες έως ότου το αίτημά τους εξεταστεί αρχικά από το Στρατηγείο των ΗΠΑ στη Νάπολη και μετά να δοθεί έγκριση από τα κεντρικά στην Ουάσιγκτον. Ως τότε όμως, οι άνθρωποι αυτοί έχουν μείνει δίχως όχημα να κάνουν τη δουλειά τους και δίχως αποζημίωση.

Όπως σημειώνουν, εξηγώντας το παράλογο των απαιτήσεων των αμερικάνικων αρχών, πώς γίνεται να προσκομίσουν αποδείξεις αγοράς νέου αμαξιού όταν δεν έχουν λεφτά για νέο αμάξι κι ενώ οι τράπεζες δε δίνουν πλέον δάνεια; Την ίδια στιγμή κάθε μέρα που περνά είναι μέρα δίχως δουλειά, σε μια περίοδο που οι οδηγοί ταξί προσμένουν να βγάλουν χρήματα, λόγω και της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου. Αλλά και να υπήρχαν τα λεφτά – όπως σημειώνουν – χρειάζονται έως και 3 μήνες για να παραδοθούν τέτοιου τύπου αμάξια και όλη αυτή την περίοδο ουσιαστικά μένουν ακινητοποιημένοι, δίχως να εσοδα και δίχως να μπορούν να προσκομίσουν αποδείξεις.

Οι οδηγοί ταξί νοιώθουν ότι τους κοροϊδεψαν αφού αρχικά, και ενώ τα μέσα ενημέρωσης είχαν στρέψει την προσοχή τους πάνω στα γεγονότα, οι δικηγόροι του αεροπλανοφόρου τους υποσχέθηκαν ότι θα προχωρήσει άμεσα το θέμα της αποζημίωσης. Όμως, οι μέρες περασαν, τώρα το αεροπλανοφόρο έφυγε από το νησί και ο ένοχος των καταστροφών έφυγε και αυτός μαζί του δίχως να υποστεί καμία συνέπεια για τις πράξεις του, δίχως να περάσει ούτε μία μέρα σε ελληνική φυλακή, αφού προστατεύεται από το καθεστώς ετεροδικίας που ισχύει για το αμερικάνικο προσωπικό. Οι οδηγοί ταξί όμως βρίσκονται ακόμα εδώ, με τα οχήματά τους κατεστραμμένα από την μανία του 26χρονου ράμπο και δίχως να λαμβάνουν κάποια αποζημίωση.

Οι οδηγοί ταξί συναντήθηκαν και με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους και να απαιτήσεις να παρέμβει ώστε να δοθεί λύση.

Στο υπόμνημα τους, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα” οι ιδιοκτήτες-οδηγοί των ταξί αναφέρουν:

«Όλοι εμείς είμαστε οι εμπλεκόμενοι και παθόντες του περιστατικού που όπως γνωρίζετε έλαβε χώρα στα Χανιά την 22-06-2016 με τον Αμερικανό Υπήκοο Στρατιωτικό του Ναυτικού των Η.Π.Α.

Αποτέλεσμα της παράνομης συμπεριφοράς και των ενεργειών του εν λόγω ατόμου είναι να έχουμε υποστεί όλοι εμείς σοβαρότατες ζημίες και μάλιστα σε μία περίοδο που το επάγγελμά μας λόγω του τουρισμού έχει μεγάλη κίνηση. Σημειωτέον δε, ότι σε κάθε ένα από τα τρία εμπλεκόμενα οχήματα (ταξί) εργάζονται δύο βάρδιες και ουσιαστικά συντηρούνται από κάθε όχημα δύο οικογένειες.

Με το παρόν υπόμνημα που σας καταθέτουμε θα θέλαμε μέσω υμών να διαμαρτυρηθούμε έντονα τόσο στην Διοίκηση του Αεροπλανοφόρου Τρούμαν, όσο και στην Διοίκηση της Αμερικάνικης Βάσης της Σούδας, σε ό,τι αφορά την αποζημίωσή μας από τις Αμερικάνικες Αρχές.

Ειδικότερα δε, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε από τα αρμόδια και εντεταλμένα πρόσωπα του Αεροπλανοφόρου ότι η αποκατάσταση των ζημιών μας θα είναι άμεση, σε σημερινή επικοινωνία που είχε ο ένας εκ των Πληρεξουσίων Δικηγόρων μας με τους Αμερικανούς Δικηγόρους που εκπροσωπούν στην Ελλάδα το πλοίο και την Αμερικάνικη Βάση, μας πρότειναν δύο επιεικώς απαράδεκτες επιλογές προκειμένου να καταβάλουν τις αποζημιώσεις. Ουσιαστικά δηλαδή μας πρότειναν αν θέλουμε άμεσα αποζημίωση μέχρι το ποσό των 20.000 δολαρίων ότι θα πρέπει να προσκομίσουμε αυθημερόν (!) τις σχετικές αποδείξεις (κάτι πρακτικά αδύνατο), ειδάλλως αν οι απαιτήσεις μας είναι μεγαλύτερες και όταν θα συγκεντρώσουμε μετά από κάποιες ημέρες τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα, θα πρέπει να καταθέσουμε τα αιτήματά μας στην Αμερικάνικη Βάση και να αναμένουμε για αρκετούς μήνες προκειμένου να εξεταστούν στην Νάπολη της Ιταλίας και στην Ουάσιγκτον!
 Κατόπιν όλων αυτών μέσω υμών εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία, δυσαρέσκεια και αγανάκτησή μας για την αντιμετώπιση της οποίας τυγχάνουμε από τις Αμερικανικές Αρχές, οι οποίες δεν συμμερίζονται στο ελάχιστο την τραγική κατάσταση και την απόγνωση στην οποία έχουμε περιέλθει από την καταστροφή που μας προκάλεσε ο υπήκοος τους και σας ζητάμε να προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια και παρέμβαση προς τις αρμόδιες Αμερικάνικες Αρχές προκειμένου να δοθεί άμεσα μία λύση και να αποζημιωθούμε το συντομότερο δυνατόν.

Με εκτίμηση,

1) Νικόλαος Χειλουδάκης
2) Βασίλειος Σκυλουράκης.
3) Ρούσσος – Μιχαήλ Παλιουδάκης.
4) Γεώργιος Μπικάκης».

Τι έγινε τις ημέρες που βρισκόταν στα Χανιά το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman

Να υπενθυμίσουμε ότι το γεγονός συνέβη την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 02.45 τα ξημερώματα όταν ένας 26χρονος αμερικανός ναύτης, εξοδούχος από το αεροπλανοφόρο Τρούμαν, μπήκε στο τελευταίο ταξί στη ρεμίζα της Πλατείας Κοτζάμπαση. Μόλις τον αντιλήφθηκε ο οδηγός προσπάθησε να τον αποτρέψει. Ο 26χρονος που ήταν μεθυσμένος, τραυμάτισε τον οδηγό και στην προσπάθειά του να διαφύγει τράκαρε άλλα δύο ταξί.

"google ad"

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο αμερικανός ναύτης πέρασε σε κατάσταση αλλαφροσύνης και με μεγάλη ταχύτητα από την οδό Σκαλίδη και μόνο από τύχη δεν κτύπησε κάποιον. Μετά κατευθύνθηκε προς Βαμβακόπουλο και στην περιοχή της Αγιάς έπεσε σε χαντάκι καταστρέφοντας ολοσχερώς το όχημα.

Το κλίμα πάντως στα Χανιά εκείνες τις ημέρες ήταν διαφορετικό αφού ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων αντάλλαζε δώρα με τις αρχές του αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman ενώ η ηγεσία του αεροπλανοφόρου απηύθυνε πρόσκληση στις εκλεγμένες αρχές να παρευρεθούν σε ειδική εκδήλωση εντός του αεροπλανοφόρου. Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κυριακάκης εκλεγμένος με την περιφερειακή παράταξη “Ανυποταχτη Κρήτη”, με δημόσια δήλωσή του αρνήθηκε την πρόσκληση.

Στη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο υπόστεγο συντήρησης αεροσκαφών του αεροπλανοφόρου, παρέστησαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπής και Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πηρς και οι τοπικές αρχές.

Πέραν της παρουσίας δύο υπουργών της κυβέρνησης – οι οποίοι δε γνωστοποίησαν το γεγονός της παρουσίας τους στον τοπικό τύπο – έκπληξη προκάλεσε και η παρουσία του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...