17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Οι Αόρατοι απέναντι στον Αόρατο εχθρό: Η κραυγή απόγνωσης άνεργης μητέρας στο Ρέθυμνο που δε φαίνεται πουθενά για το κράτος και δε μπορεί να μείνει σπίτι

Ημερομηνία:

Είναι μία πραγματικότητα για εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας που είναι αόρατοι για το κράτος και την κυβέρνηση επειδή δεν εντάσσονται σε καμία κατηγορία. Κάποιοι από αυτούς είναι πολύ πιο ευάλωτοι. Όπως αυτή η μητέρα που άνεργη με παιδί, δεν μπορεί να λάβει τίποτα για στήριξη και ωθείται για να μπορέσει να επιβιώσει να βγει και να ψάχνει για δουλειά μέσα στην επιδημία του κορωνοϊού.

Είναι οι αόρατοι που δε μπορούν να κρυφθούν από τον αόρατο εχθρό γιατί πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της άμεσης επιβίωσής τους και του κινδύνου της υγείας τους. Είναι οι άνθρωποι που δεν μπορούν παρά να σπάσουν την καραντίνα και κινδυνεύουν να τιμωρηθούν και με πρόστιμα για την αδυναμία τους να μείνουν σπίτι.

Είναι οι αόρατοι απέναντι στον αόρατο εχθρό, τον κορωνοϊό.

Όπως είχαμε γράψει και σε χθεσινό μας άρθρο:

Διαβάστε την επιστολή όπως γνωστοποιήθηκε από την Επιτροπή Αγώνα Τουρισμού Επισιτισμού Ρεθύμνου:

“Δεν ξέρω τι να κάνω, πού να απευθυνθώ. Καταλαβαίνετε σε τι απόγνωση είμαι; Δεν παίρνω ταμείο, δεν φαίνομαι καν στον ΟΑΕΔ. Πήρα τηλέφωνο να γραφτώ στον ΟΑΕΔ, γιατί σε παλιότερη αίτησή μου τους έλλειπε ένα χαρτί από τον εργοδότη για να βγάλω κάρτα ανεργίας. Μου απάντησαν ότι και να γραφτώ δεν παίρνω τίποτα και έτσι δεν το προχώρησα.

Δουλεύω στον κλάδο από το 2002. Πέρσι δούλεψα από τον Μάρτη, άλλαξα τρεις δουλειές, μάζεψα ένσημα, παρ’ όλα αυτά δεν μπήκα στο ταμείο. Δεν ήταν λέει αρκετά, όμως τι άλλο να έκανα;;

Τώρα είμαι άνεργη, χωρίς χρήματα και χωρίς βοήθεια από πουθενά, με ένα παιδί, το οποίο δεν έχει δουλειά, αφού τελείωσε πρόσφατα τον στρατό.

Στο Ξενοδοχείο που θα ξεκινήσω φέτος θα πάω για πρώτη χρονιά όταν ανοίξει, οπότε τώρα δεν φαίνομαι εργαζόμενη πουθενά. Έχω αρχίσει και απελπίζομαι, ήταν να ξεκινήσουμε σε λίγες μέρες δουλειά, ενώ τώρα μπορεί να πάει Ιούνης για να ξεκινήσουμε, μπορεί και να μην δουλέψουμε καθόλου φέτος.

Εγώ με το παιδί μου θα ζήσουμε με τον αέρα που αναπνέουμε;;;; Γιατί το κράτος δίνει επιδόματα σε κάποιους και σε άλλους όχι;;; Είναι λογικό αυτό;; Εμένα μου φαίνεται άδικο. Πολύ άδικο.

Μου λένε μείνε σπίτι. Πώς;; Πώς γίνεται να κάτσω με σταυρωμένα χέρια όταν δεν έχω καν εισόδημα;;

Μ****** Π***** , εποχιακά άνεργη».

Η Επιτροπή Αγώνα Τουρισμού Επισιτισμού Ρεθύμνου σε σχετική ανακοίνωση που συνοδεύει την επιστολή της άνεργης μητέρας αναφέρει:

"google ad"

Να δοθεί το επίδομα ανεργίας ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους εποχιακά εργαζόμενους μέχρι να ανοίξει ξανά η επιχείρηση χωρίς άλλες προϋποθέσεις και κριτήρια!

Η συναδέλφισσα εργαζόμενη εκφράζει την αγωνία εκατοντάδων άλλων εργαζομένων που εξαιρούνται αυτή τη δύσκολη ώρα από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η επιτροπή αγώνα ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων στον επισιτισμό από εδώ και στο εξής θα δημοσιεύει προς κάθε αρμόδια κρατική υπηρεσία και ΜΜΕ τα όσα βιώνουν οι ίδιοι οι άνεργοι και εργαζόμενοι του κλάδου μας μέσα από τις δικές τους μαρτυρίες.

Χιλιάδες εργαζόμενοι, εποχικοί ή μακροχρόνια άνεργοι εν μέσω πανδημίας καλούνται να προστατέψουν την υγεία τους αλλά και το δικαίωμά τους στην αξιοπρεπή διαβίωση που βάλλεται από την μεγαλοεργοδοσία αλλά και από τα ανεπαρκή για αυτούς κυβερνητικά μέτρα οικονομικής στήριξης.

Μέσα από το mail μας και τα τηλέφωνα επικοινωνίας καλούμε περισσότερους συναδέλφους να μας καταγγείλουν τα όσα βιώνουν:

e.a.tourismou.episitismou@gmail.com – 6978039169, 6987021517.

Επιτροπή Αγώνα Τουρισμού Επισιτισμού Ρεθύμνου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...