16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Οι βετεράνοι των ΗΠΑ χαρακτηρίζουν “ασυγχώρητη” την απόφαση καθαίρεσης του κυβερνήτη Crozier του αεροπλανοφόρου Roosevelt επειδή προσπάθησε να προστατέψει το πλήρωμά του

Ημερομηνία:

Με σκληρα λόγια αναφέρεται ο σύνδεσμος βετεράνων των ΗΠΑ για την απόφαση καθαίρεσης του κυβερνήτη του αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt επειδή έστειλε ένα γράμμα που ζητούσε βοήθεια για την αντιμετώπιση των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού στο πλοίο.

Ο Thomas Modly, αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κατηγόρησε τον κυβερνήτη Brett Crozier για “κακή κρίση” επειδή χρησιμοποίησε ένα “μη ασφαλές” email στο οποίο αποδέκτες ήταν και επιπλέον 20 με 30 αποδέκτες.

Στο γράμμα του κυβερνήτη που δημοσιεύτηκε στην San Francisco Chronicle, ζητούσε από αξιωματούχους βοήθεια για την απομόνωση των 4.000 ναυτών του αεροπλανοφόρου που βρισκόταν στο Γκουαμ, μετά από το ξέσπασμα της επιδημίας μέσα στο πλοίο. Μία μέρα μετά τη δημοσίευση του μηνύματος, περίπου 1.000 ναύτες αποσύρθηκαν από το αεροπλανοφόρο ενώ συνολικά 114 έχουν βρεθεί ως τώρα θετικοί στον ιό

Ο κυβερνήτης υποστήριζε ότι η κίνηση αυτή ήταν αναγκαία λόγω των “περιορισμών στους χώρους” ενός πολεμικού πλοίου, που σημαίνει ότι ο ιός διαδιδόταν πολύ γρήγορα παρά του ότι είχαν ληφθεί μέτρα απόστασης μεταξύ των ναυτών.

“Για να βρεθεί λύση θα χρειαστεί μία πολιτική απόφαση, αλλά αυτό είναι το σωστό”, έγραφε ο Crozier για να καταλήξει:

“Δεν είμαστε σε πόλεμο. Οι ναύτες δε χρειάζεται να πεθάνουν. Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα, αποτυγχάνουμε να φροντίσουμε ότι πιο πολύτιμο έχουμε – του Ναύτες μας”.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Modly είπε ότι ο κυβερνήτης δεν καθαιρέθηκε επειδή διέρρευσε το γράμμα αλλά επειδή δημιούργησε αχρείαστο πανικό.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια σε βετεράνους και πολιτικούς.

Ο Malcolm Nance, πρώην αξιωματικός του ναυτικού κατηγόρησε τις αρχές για “άθλια ηλιθιότητα”.

“Καλά θα κάνετε να ρίξετε τις άγκυρές σας σε αυτό το θέμα. Αυτό ο ναύαρχος που έβαλε πρώτα και πάν’ απ’ όλα τους ναύτες μπορεί να είναι Γραμματέας του Ναυτικού τον επόμενο Γενάρη. Θα πρέπει να είναι γιατί νοιάζεται περισσότερο για το αγαπημένο μου Ναυτικό παρά εσείς”

Το μέλος του Κογκρέσου Andy Kim σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ζήτησε την άμεση επανατοποθέτηση του Crozier στη θέση του αποκαλώντας την απόφαση που λήφθηκε “ντροπιαστική”.

“Οι άντρες και οι γυναίκες που υπογράφουν για να υπηρετήσουν βάζουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο για την άμυνα της πατρίδας μας. Δε θα έπρεπε να θέτονται σε κίνδυνο εξαιτίας της αναποφασιστικότητας της ηγεσίας του  Πεντάγωνου στην αντιμετώπιση μίας κρίσης που βάζει σε κίνδυνο χιλιάδες που φοράνε τη στολή”, είπε ο Κιμ. “To να τον καθαιρούμε στέλνει ένα πολύ άσχημο μήνυμα σε όλους τους ηγέτες μας στο στρατό”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...