17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Οι Γερμανοί ξανάρθαν… για να μαζέψουν ελιές !

Ημερομηνία:

Στην Κρήτη βρέθηκαν για μια ακόμη φορά οι Γερμανοί όχι μόνο για να απολαύσουν τις ομορφιές του νησιού το χειμώνα αλλά και για να … μαζέψουν ελιές όπως παραδοσιακά κάνουν τα τελευταία χρόνια !

Οι Γερμανοί άρχισαν να φθάνουν στην Κρήτη μία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, με βασικό προορισμό τους τους Ζωφόρους. Είναι το σημείο συνάντησης ετών, όπου στον ελαιώνα του Δημοσθένη Σαπουντζάκη πραγματοποιείται εδώ και χρόνια ένα διαφορετικό «μάθημα ζωής».

Μια διαφορετική ομάδα Γερμανών κάθε χρόνο, επισκέπτεται τον ελαιώνα όχι για αναψυχή, αλλά για να μαζέψει ελιές. Το ίδιο συνέβη και φέτος, με τους Γερμανούς από την περιοχή της Βεστφαλίας να… σηκώνουν μανίκια, να πιάνουν τα μπαγκάλια και τις βέργες και να βιώνουν από κοντά τον μόχθο τηςαγροτιάς και τον καθημερινό αγώνα που απαιτείται για να εξασφαλιστεί το εξαιρετικό παρθένο ελαιολάδο.

 

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ