20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Οι Γερμανοί πολίτες ήθελαν ακόμα παραπάνω λιτότητα για την Ελλάδα

Ημερομηνία:

Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εφημερίδας Welt am Sonntag.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι πολίτες της Γερμανίας θεωρούν τη συμφωνία κακή έως πολύ κακή και θα προτιμούσαν η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη από το να λάβει περαιτέρω “βοήθεια”.

Την Παρασκευή το γερμανικό κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για τη χορήγηση βοήθειας ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ για τρία χρόνια.

Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο YouGov, το 56% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το σχέδιο μιας τέτοιας συμφωνίας με την Ελλάδα είναι κακό. Το ένα πέμπτο από αυτούς μάλιστα το χαρακτήρισε πολύ κακό. Το 27% των Γερμανών το κρίνει μάλλον θετικό και μόνο το 2% το θεωρεί σίγουρα θετικό.

Η δημοσκόπηση, που έγινε σε δείγμα 1.380 ανθρώπων, δείχνει επίσης μια έλλειψη ενθουσιασμού για την απόφαση της Παρασκευής. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το 48% των Γερμανών θα προτιμούσαν να δουν την Ελλάδα να βγαίνει από την ευρωζώνη. Μόνο το ένα τρίτο δήλωσαν καθαρά ότι θέλουν να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη.

Άλλη δημοσκόπηση, του ινστιτούτου Forsa, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, έδειξε ότι το 53% των Γερμανών ψηφοφόρων ήθελε να εγκρίνει το γερμανικό κοινοβούλιο την έναρξη διαπραγματεύσεων ενώ το 42% τασσόταν κατά.

Αν μη τι άλλο αποδεικνύεται η βαθιά ζημιά που έχει προκαλέσει ο επί χρόνια λαϊκιστικός παροξυσμός της δεξιάς της Γερμανίας περί τεμπέληδων και σπάταλων Ελλήνων και πόσο βαθιά έχει πληγώσει το ευρωπαϊκό όραμα.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...