22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Οι Γιατροί του Κόσμου στα Χανιά

Ημερομηνία:

Ωράριο λειτουργίας:

Διοικητικές υπηρεσίες: 09.00-13.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή

Ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες: 18.00-21.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή). Ταυτόχρονα  ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 23 χρόνια συνεχούς δράσης το 2013, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά. Από την αρχή της δράσης τους, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν δημιουργήσει πλήθος προγραμμάτων εσωτερικού με στόχο την παροχή ιατρικών και άλλων υπηρεσιών, όπως τα Ανοιχτά Πολυιατρεία που βρίσκονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Πέραμα και Πάτρα, όπου συνολικά εξυπηρέτησαν πάνω από 54,000 άτομα για το έτος 2012, Ιατρικές Κινητές Μονάδες που επισκέπτονται απομακρυσμένες νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές, Ξενώνα υποδοχής αιτούντων Άσυλο, καθώς και σε περιθωριοποιημένες πληθυσμιακές ομάδες που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και χρειάζονται ιατρική περίθαλψη.

Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα,  την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των αποστολών, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι Γιατροί του Κόσμου επεκτείνουν τις δράσεις τους στο εσωτερικό της χώρας με σύγχρονα και πρωτοποριακά προγράμματα που προσφέρουν άμεσες υπηρεσίες σε αποκλεισμένους πληθυσμούς. Απώτερος στόχος είναι η άμεση ενίσχυση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, των ανασφαλίστων ατόμων, των ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας και όλων όσοι έχουν περιορισμένη, ή και μηδενική, πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Μαζί κάνουμε την Ελπίδα ΠΡΑΞΗ! Μαζί παρεμβαίνουμε στο ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!

Τα στατιστικά του ιατρείου  από 14/10/2013 εως 18/10/2013

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΝΟΛΟ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ

2

ΑΛΒΑΝΙΑ

5

ΑΛΓΕΡΙΑ

1

"google ad"

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

1

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

17

ΓΕΩΡΓΙΑ

1

ΕΛΛΑΔΑ

33

ΙΤΑΛΙΑ

1

ΜΑΡΟΚΟ

8

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

2

ΠΑΚΙΣΤΑΝ

1

ΠΟΛΩΝΙΑ

1

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

1

ΡΩΣΙΑ

1

ΣΥΡΙΑ

1

ΤΟΥΡΚΙΑ

1

ΣΥΝΟΛΟ

77

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ