20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Οι γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου στηρίζουν τους συνάδελφούς τους για την υπόθεση Στέλλας Ακουμιανάκη

Ημερομηνία:

Στο πλευρό των δύο γιατρών που καταδκάστηκαν για το θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκης στέκεται η γενική συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών του Ρεθύμνου, θέτοντας ζητήματα για τη λειτουργία ενός επαρχιακού νοσοκομείου στα πρόθυρα της κατάρρευσης αλλά και εκφράζοντας ερωτήματα για τη δικαστική απόφαση.

Η ανακοίνωση

Ως γιατροί αλλά και ως απλοί πολίτες παρακολουθούμε εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια την απίστευτη περιπέτεια των δύο ειδικευόμενων γιατρών που κατηγορήθηκαν για τον τραγικό θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη τη Μεγάλη Παρασκευή του 2011. Ο ένας εφημέρευε και ήταν στη θέση του, ο άλλος δεν ήταν εκεί γιατί δεν εφημέρευε.

Το δικαστήριο κατάφερε να τους καταδικάσει και τους δύο.

Ας μην σταθούμε σε λεπτομέρειες αλλά στον απόλυτο παραλογισμό της απόφασης!

Ο ένας γιατρός ο οποίος σύμφωνα με το δικαστήριο δεν ήταν στη θέση του, καταδικάζεται για ιατρικές πράξεις και παραλείψεις σαν και να ήταν εκεί. Ο δεύτερος γιατρός καταδικάζεται για τον ίδιο λόγο παρότι δεν εφημέρευε.

Ας δεχτούμε ότι το δικαστήριο δεν μπόρεσε να εκτιμήσει σωστά το επιστημονικό μέρος της διαδικασίας εφόσον έκρινε ότι όλοι οι επιστήμονες που κατέθεσαν στο δικαστήριο ήταν αναξιόπιστοι.

Ας δεχτούμε ότι το δικαστήριο ζει σε ένα ιδανικό κόσμο και δεν μπόρεσε να καταλάβει πώς λειτουργεί ένα επαρχιακό νοσοκομείο στα όρια της καταρρευσης.

Γιατί όμως το συγκεκριμένο δικαστήριο επιλέγει να αγνοήσει όλους τους αυτόπτες μάρτυρες και να θεωρήσει μόνο αξόπιστο ένα φύλακα (που όλως τυχαίως είχε προηγούμενα με το δεύτερο γιατρό); Γιατι επιλέγει ως αξιόπιστες όχι τις πρώτες-αυθόρμητες αλλά τις αλλαγμένες “μετά από σκέψη” καταθέσεις των νεαρών για την ταυτότητα του γιατρού που παρέλαβε την άτυχη κοπέλα;

Είναι δυνατό η δικαιοσύνη να μην μπορεί να αντιληφθεί την αλήθεια που αντιλήφθηκαν απλοί πολίτες, οι ένορκοι; Πόσο απίστευτο μπορεί να είναι το να προτείνει αθώωση ο εισαγγελέας και να καταδικάζουν οι δικαστές.

Εμείς που ξέρουμε την αλήθεια αναρωτιόμαστε τι θα κάναμε αν είμασταν στη θέση αυτών των ανθρώπων που κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν άδικα.

Η απόφαση αυτή ειναι τόσο μακριά από την αλήθεια που αναπόφευκτα εγείρει πολλά ερωτηματικά.

Η γενική συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

cretalive.gr

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...