28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Οι γονείς της Κρήτης στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των μαθητών

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στον μαθητικό αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη με καταλήψεις σε όλη την Κρήτη αυτές τις ημέρες.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να στηρίξουν το δύσκολο, αλλά δίκαιο αγώνα των παιδιών μας, με περιεχόμενο και ουσιαστικά αιτήματα, που παλεύουμε γονείς και εκπαιδευτικοί από την αρχή της πανδημίας και σήμερα παραμένουν ακόμα άλυτα.

Τα παιδιά μας ζουν από πρώτο χέρι την έλλειψη εκπαιδευτικών, τα ακατάλληλα σχολικά κτίρια που καλούνται να κάνουν μάθημα, την έλλειψη καθαριότητας σε περίοδο πανδημίας στα σχολεία, το συνωστισμό στις σχολικές αίθουσες, τα 2ωρα χωρίς διάλειμμα με τις μάσκες αερόστατα που μοίρασε η Κυβέρνηση.

Οι γονείς μέσα από τους Συλλόγους Γονέων στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης να  ποινικοποιήσει, με Εισαγγελικές παραγγελίες και συλλήψεις μαθητών, τους αγώνες και τις αγωνίες των παιδιών μας για να μορφωθούν με ασφάλεια.

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να είναι σε αγωνιστική εγρήγορση και μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν από Κυβέρνηση, Περιφέρειες και Δήμους:

  • μέτρα αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών – 15 μαθητές ανά Τμήμα.
  • μόνιμους μαζικούς διορισμούς δασκάλων και καθηγητών, κανένα εκπαιδευτικό κενό, να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο παντού.
  • μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία (επαρκές προσωπικό καθαριότητας, μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά). Με ευθύνη του Κράτους να μοιραστούν δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς γιατί σήμερα τις πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους.
  • με ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνονται δωρεάν test σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολεία που εντοπίζεται κρούσμα κορονοϊού.

Γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο δικαίωμα μας: τη μόρφωση και την υγεία.

Να κάνουμε δική μας υπόθεση το μέλλον και την μόρφωση των παιδιών μας. Να κάνουμε τους συλλόγους γονέων ποιο μαζικούς και δυνατούς. Γιατί κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή και απαιτούμε μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή.’

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10 χρόνια κάθειρξη στον 43χρονο Ηρακλειώτη που σκότωσε την 31χρονη φίλη του

Σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης  την...