15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Οι ΔεςΠολλες παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση Υμπύ Τύραννος του Alfred Jarry στο θέατρο της κατάληψης Rosa Nera

Ημερομηνία:

19, 20 & 26, 27 Μαΐου στις 21.30
Στο θέατρο της Rosa Nera

Αυτή η γροτέσκα Θεατρική φάρσα γράφτηκε αρχικά για να παρωδήσει έναν από τουs δασκάλους του Αλφρέντ Ζαρί, αλλά γρήγορα αναδείχθηκε σε μία κορυφαία σάτιρα τηs γαλλικής “μεσαίας τάξης” του τέλουςs του 19ου αιώνα. Ο κεντρικόs αντι-ήρωαs, κυρ-Υμπύ, είναι έναs άπληστος, ασεβής, λαίμαργος και ωμός χαρακτήρας που κατασφάζει τη βασιλική οικογένεια τηs Πολωνίαs για να σφετεριστεί το θρόνο. Μία από τιs σημαντικότερες μορφές τηs παρισινής avant-garde, ο Άλφρεντ Ζαρί, πέθανε το 1907, στα τριάντα επτά του χρόνια, διάσημος ήδη για τη ριζοσπαστική του γραφή και τον αναρχικό του βίο και πολιτεία. 

Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μαντίλ, Άρης Τσαούσης

Φωτισμόs: Βικέντιος Μηλογιαννάκης

Μουσική επιμέλεια: Zerus + ΔεsΠολλες

Σκηνικά: Υπατία Μαμούνα 

Αφίσα: Μελέτης Μαργαρίτης 

Ηθοποιοί: 

Δώρα Γεωργιάδου
Φωτεινή Δημοπούλου
Ελένη Ζαχαριάδου
Φωτεινή Ρεκούνα
Θέκλα Σιώκου
Άννα Τσουνάπη

Ευχαριστούμε θερμά: Την κατάληψη Rosa Nera για την παραχώρηση του θεάτρου και τη συνολική υποστήριξη, καθώς επίσης τον Πάρη Χαμουρίκο, τη Σοφία Βασιλειάδου, τον Αντώνη Κελαϊδή, την Νεφέλη Σουλακέλλη, τον Νίκο Κοντορινάκη και τον Μπάμπη Περιβόλα για την πολύτιμη βοήθειά τους. 

Οι ΔεςΠολλες είναι μια ερασιτεχνική Θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών που δημιουργήθηκε το Σεπτέμβρη του 2014. Το 2015 ανέβασε το έργο “3+1 ατιμίεςs”, βασισμένο σε κείμενα του Π. Καρνέζη και το 2016 τη “Διαστροφή και άλλεs κινήσεις για το τίποτα” του Χοσέ Σάντσις Σινιστέρα. 

Είσοδος ελεύθερη

Απαραίτητη κράτηση τηλ. 6937159350 (ώρες κράτησης 18.00-20.00)

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ