16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Οι ελεγκτές της ΔΕΗ για ρευματοκλοπή στην Κρήτη έκλεβαν ρεύμα | Βίντεο

Ημερομηνία:

Η διαπίστωση πως… έβαλαν τον “λύκο να φυλάει τα πρόβατα” ήταν γνωστή στις υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ στην υπόλοιπη χώρα, καθώς είχαν βγει στο φως περιπτώσεις παρανομιών εκ των έσω! Ανάλογες εικόνες καταγράφονται, ωστόσο, και στην Κρήτη, όπου πρόσφατα άρχισαν να αποκαλύπτονται και κρούσματα ρευματοκλοπής από προσωπικό που εργάζεται για λογαριασμό της ΔΕΗ.

Όπως αποκάλυψε στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο πρόεδρος του τεχνικού προσωπικού της ΔΕΗ στην Κρήτη Γιάννης Βρέντζος, πρόκειται για κάποια άτομα τα οποία εργάστηκαν στα ιδιωτικά συνεργεία και τα οποία επιχειρούν για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ με εργολαβία και αποστολή να βοηθήσουν στον εντοπισμό ρευματοκλοπών.

«Υπάρχουν φαινόμενα τα οποία είναι πάρα πολύ λυπηρά. Άνθρωποι, συνεργάτες, ηλεκτρολόγοι, οι οποίοι τρώνε “ψωμί” από την Επιχείρηση δουλεύοντας ως εργολάβοι για τον εντοπισμό ρευματοκλοπών, κλέβουν οι ίδιοι ρεύμα! Υπάρχουν, δυστυχώς και τέτοια κρούσματα, τα οποία σιγά-σιγά αρχίζουν και βγαίνουν στην επιφάνεια. Ελέγχονται, βλέπετε, και εκείνοι, οι συνεργαζόμενοι εργολάβοι, όπως φυσικά ελέγχεται και το τακτικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ. Είχαμε κρούσματα στην υπόλοιπη χώρα. Έχει προκύψει τέτοιο περιστατικό και εδώ στην Κρήτη, στον τόπο μας», ανέφερε ο κ. Βρέντζος.

Όπως προκύπτει από τα γεγονότα, κάποιοι επιτήδειοι, αφού καταρτίστηκαν σε κάθε μέθοδο ρευματοκλοπής, ώστε να μπορούν να την αναγνωρίζουν και να την “ξετρυπώνουν” προς όφελος της ΔΕΗ και της κοινωνίας, αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τη γνώση και την κατάρτιση για δικό τους όφελος. Επιστράτευσαν, δηλαδή, τις μεθόδους και τις πατέντες ρευματοκλοπής τις οποίες καταρτίστηκαν να εντοπίζουν, για να κλέβουν οι ίδιοι ρεύμα… Βεβαίως, τελικά την πάτησαν, αφού υπολόγισαν χωρίς τον… ξενοδόχο! Εν προκειμένω, δεν υπολόγισαν τους τακτικούς ελέγχους που γίνονται σε όλο το τεχνικό προσωπικό της ΔΕΗ.

«Αυτά που τους δείχνουμε για να μπορούν, για να είναι σε θέση να βρουν μια ρευματοκλοπή, τα εφαρμόζουν για δικό τους όφελος. Αλλά, είπαμε, ουδέν κρυπτόν, αφού όλοι υποβάλλονται σε ελέγχους», σημείωσε ο κ. Βρέντζος.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...