22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Οι εξαγγελίες Σόρος για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων προσφύγων και οικονομικών μεταναστών για μόνιμη εγκατάσταση και τι σημαίνουν

Ημερομηνία:

Γράφει ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ
πρέσβης ε.τ.

 

Tην περασμένη εβδομάδα, ο γνωστός μεγαλοκερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος, που εμφανίζεται ταυτόχρονα ως μεγάλος φιλάνθρωπος και υπέρμαχος των προσφύγων και των παρανόμων μεταναστών ανά την υφήλιο, εξήγγειλε στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνελεύσεως του ΟΗΕ και των διεξαγομένων συζητήσεων για το προσφυγικό, ότι θα διαθέσει προσωπικά 500 εκατ. δολάρια για τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων και γενικά επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες. «Ελπίζω», τόνισε, «ότι το δικό μου παράδειγμα θα το ακολουθήσουν και άλλοι, ώστε να συγκεντρωθούν αρκετά κεφάλαια για τον σκοπό αυτό».

Τα λεγόμενα DC Leaks, που ήρθαν στο φως προσφάτως και αφορούν τις δραστηριότητες των οργανώσεων που χρηματοδοτεί ο Τζορτζ Σόρος στον τομέα των προσφύγων και της λαθρομεταναστεύσεως , αποκαλύπτουν ότι ο τελευταίος διέθεσε, κατά τα τελευταία χρόνια, 11 δις, για τον σκοπό αυτό. Τα DC Leaks αποκαλύπτουν επίσης όλη τη δαιδαλώδη δομή των οργανώσεων του Τζορτζ Σόρος, που έχουν τη μορφή δεξαμενών σκέψεως και επηρεασμού της κοινής γνώμης, πολιτικών πρωτοβουλιών σε διεθνές και σ’ Ευρωπαϊκό επίπεδο για την υποστήριξη των στόχων που προωθεί η πολιτική Σόρος και ποικιλόμορφων ΜΚΟ.

Οι τελευταίες προβάλλουν ως γενική αρχή την αλληλεγγύη, αλλά εξειδικεύονται σε διάφορους τομείς, από τον επηρεασμό των ΜΜΕ, των Ευρωπαϊκών και των εθνικών πολιτικών για το άσυλο και τη μετανάστευση μέχρι την προώθηση ειδικών νομοθετημάτων σ’ Ευρωπαϊκό και σ’ εθνικό επίπεδο και την κάθε είδους νομική υποστήριξη. Οι βασικοί στόχοι που τίθενται από την πολιτική Σόρος σε ότι αφορά την Ευρώπη είναι, σύμφωνα με τα DC Leaks, οι εξής τέσσερις:

α. Πολιτική ανοικτών συνόρων.

β. Υποκατάσταση του εθνικού ελέγχου των συνόρων από Ευρωπαϊκό έλεγχο.

γ. Μη διάκριση μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών.

δ. Παροχή σε κάθε πρόσφυγα ή οικονομικό μετανάστη 15.000 ευρώ συν κοινωνικές παροχές.

Αποκαλύπτεται επίσης από τα DC Leaks ότι το σχέδιο της Ευρω – Τουρκικής Συμφωνίας, που διαπραγματεύθηκε η καγκελάριος Μέρκελ με την Άγκυρα, ήταν προϊόν δεξαμενής σκέψεως χρηματοδοτούμενης παό τον Σόρος, επικεφαλής της οποίας είναι ο σύμβουλος της καγκελαρίου Μέρκελ για τη Μετανάστευση.

Η εξαγγελία του Τζορτζ Σόρος για τη διάθεση 500 εκατ. για την υποστήριξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες έρχεται ως μια νέα φάση των δραστηριοτήτων του Σόρος σ’ αυτόν τον τομέα, με κύριο στόχο τη μόνιμή τους εγκατάσταση. Είναι προφανές ότι η εξαγγελία αυτή αφορά κατά πρώτο λόγο την Ελλάδα. Η πολιτική των ανοικτών συνόρων στην Ευρώπη, που συστήνεται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία για το Άσυλο, και ταυτόχρονα το κλείσιμο των συνόρων από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και η άρνησή τους να δεχθούν μετεγκατάσταση προσφύγων και οικονομικών μεταναστών από την Ελλάδα και την Ιταλία, που είναι χώρες εισόδου, εγκλωβίζει στις χώρες αυτές τους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες που έχουν ως προορισμό ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Ελλάδα, στηριζόμενη, υποτίθεται, στις υποσχέσεις των Βρυξελλών για τη μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία, προχώρησε στη δημιουργία εγκαταστάσεων hotspots σ’ ολόκληρη τη χώρα, με διαβεβαιώσεις ότι αυτές είναι «προσωρινές» για έξι ή οκτώ μήνες. Στο μέτωπο όμως αυτό υπάρχει πλήρης στασιμότητα. Από τις υποσχόμενες 160.000 μετεγκαταστάσεις έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα μόνο 3.000 και δεν διαφαίνεται ότι η κατάσταση αυτή θα αλλάξει. Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος στη Μπρατισλάβα, στις 14 Σεπτεμβρίου, δεν άφησε επίσης κανένα περιθώριο αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα του κλεισίματος των συνόρων στον λεγόμενο Διάδρομο των Βαλκανίων. Αντιθέτως, εντείνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη οι αντιδράσεις για το μεταναστευτικό και ενισχύονται θεαματικά οι πολιτικές δυνάμεις που ζητούν ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων και γενικά των μέτρων κατά της παράνομης μεταναστεύσεως.

Η ακολουθούμενη από την Ελλάδα πολιτική πηγαίνει προς αντίθετη κατεύθυνση, την ίδια στιγμή που η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσεως αλλά και των σχέσεών της με την Τουρκία, είναι η πιο εκτεθειμένη.

Είναι προφανές ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως γεωπολιτικό όπλο για να αποσπά ανταλλάγματα από την Ευρώπη αλλά και για να προωθήσει γεωπολιτική μετάλλαξη του Ελληνικού χώρου με την εγκατάσταση Μουσουλμανικών πληθυσμών.

"google ad"

Η πολιτική των ανοικτών συνόρων καθιστά την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη όμηρο της Άγκυρας. Ο ισχυρισμός ότι δήθεν είναι ανέφικτος ο έλεγχος των θαλασσίων συνόρων ή ότι δήθεν θα προϋπόθετε «βούλιαγμα» των βαρκών με τις οποίες έρχονται στα νησιά οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες είναι προσχηματικός και ανεδαφικός. Απόδειξη είναι το γεγονός ότι όταν η Ελλάδα ασκούσε αποτελεσματικά τον έλεγχο των θαλασσίων συνόρων της δεν χρειάσθηκε να βουλιάξει καμιά βάρκα. Η προβολή του επιχειρήματος αυτού είναι εκ του πονηρού και αποσκοπεί στη συγκάλυψη μιας ιδεοληπτικής πολιτικής που είναι ολέθρια για τη χώρα. Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι πρώτος στόχος της πολιτικής Σόρος, όπως αποκαλύπτεται από τα DC Leaks, είναι τα ανοικτά σύνορα. Η πολιτική Σόρος δεν έχει στόχο μόνο την Ελλάδα. Αναφέρεται σ’ ολόκληρη την Ευρώπη και συνδέεται με τον ευρύτερο στόχο της προαγωγής της παγκοσμιοποίησης και της αποδομήσεως των εθνικών Ευρωπαϊκών κρατών και της μεταλλάξεώς τους σ’ ένα μεταεθνικό Ευρωπαϊκό αμάλγαμα.

Η Ελλάδα όμως, μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, έχει πολύ ιδιαίτερη σημασία Από τη θέση της είναι χώρα εισόδου. Από την ιστορία και τον πολιτισμό της είναι χώρα της οποίας οι αξίες αντιμάχονται τις «αξίες» της αγοράς, τις οποίες θέλει να επιβάλει ως κοινό παρονομαστή η διεθνής χρηματιστική ολιγαρχία, που προάγει την παγκοσμιοποίηση. Γιατί, επίσης, η Ελλάδα, με την εθνική και την Ορθόδοξη θρησκευτική της συνοχή, αποτελεί μια ιδιαιτερότητα, η οποία ενοχλεί τόσο την παγκοσμιοποίηση όσο και τις επιδιώξεις αυτών που θέλουν να μεταλλάξουν, για το δικό τους συμφέρον, τη γεωπολιτική των Βαλκανίων. Αποτελεί για τον λόγο αυτό ιδιαίτερο στόχο. Πολύ περισσότερο όταν διαπιστώνεται ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος από την ακολουθούμενη ιδεοληπτική πολιτική, που παρουσιάζεται ως δήθεν «ανθρωπιστική πρωτοπορία»!

Η πολιτική αυτή έχει ήδη προκαλέσει τεράστια ζημιά στη χώρα, η οποία διέρχεται τεράστια ζημιά στη χώρα, η οποία διέρχεται επιπλέον μια οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου, που οδηγεί σε ξεθεμελίωμα της οικονομίας της και σε ξεπούλημα του εθνικού της πλούτου.
ΟΙ εξαγγελίες του Σόρος για την υποστήριξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες αναφέρονται κατά πρώτο λόγο στην Ελλάδα, όπως υπογραμμίσθηκε παραπάνω. Υπάρχει το προηγούμενο της πρωτοβουλίας Σόρος στη Σουηδία, τρία χρόνια πριν, για τη σύσταση Διεθνούς Ταμείου (Fund) με σκοπό «τη στέγαση των προσφύγων στην Ελλάδα»! Υπενθυμίζεται επίσης η δήλωση, λίγους μήνες πριν, Έλληνα υπουργού για «επενδύσεις» από μετανάστες. Η δήλωσή του είχε προκαλέσει τότε θυμηδία. Εκ των υστέρων όμως, και υπό το φως των εξαγγελιών Σόρος, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και ανησυχητικά. Διαμορφώνεται από ξένους παράγοντες σχέδιο για τη μόνιμη εγκατάσταση των προσφύγων και παρανόμων μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα και των άλλων, βεβαίως, που θα ακολουθήσουν, ανάλογα με τις περιπέτειες που θα έχει η Ευρώ –Τουρκική συμφωνία για τις λεγόμενες μεταναστευτικές ροές.

Η εφαρμογή των σχεδίων αυτών, που περιλαμβάνουν ως βασική παράμετρο την υποστήριξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες, είναι πολύ ευκολότερη από το γεγονός ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει συγκατατεθεί στη διαχείριση από ΜΚΟ εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν την υποδοχή και περίθαλψη προσφύγων και μεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα. Τα κονδύλια αυτά προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και, βεβαίως από τα ιδρύματα Σόρος. Η ουσιαστική κατάλυση του εθνικού ελέγχου στα σύνορα αλλά και στη διαχείριση τεραστίων ποσών χρημάτων από ΜΚΟ, που επηρεάζονται ή ελέγχονται από ξένα κέντρα, είναι βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της χώρας.

Το θέμα της λαθρομεταναστεύσεως, υπό οποιοδήποτε πρόσχημα, εξελίσσεται σ’ ένα νέο αυτοδημιούργητο εθνικό πρόβλημα. Η άρνηση διαχωρισμού μεταξύ των πραγματικών προσφύγων και των παρανόμων οικονομικών μεταναστών καθιστά το πρόβλημα ανεξέλεγκτο. Η εμμονή στην πολιτική των ανοικτών συνόρων, όταν οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δεν αναδέχονται και δεν συμμερίζονται τις συνέπειες της πολιτικής αυτής, θυματοποιεί την Ελλάδα και απειλεί άμεσα την εθνική της συνοχή, την εθνική της ταυτότητα και το εθνικό της μέλλον. Κανένας δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανένα, εκ μέρους του Ελληνικού λαού, να θέτει σε κίνδυνο την εθνική συνοχή και το εθνικό μέλλον της χώρας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...

Η συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Ινστιτούτο Γκαίτε, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης...