17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία της Κρήτης στις 6 Οκτωβρίου βγαίνουν στους δρόμους

Ημερομηνία:

Την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ με πρωτοβουλία του Σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των επικουρικών εργαζομένων στα νοσοκομεία της Κρήτης. Πήραν μέρος οι επικουρικοί εργαζόμενοι από όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης και παρευρέθηκαν οι Διοικήσεις των σωματείων των νοσοκομείων Αγίου Νικολάου και Ρεθύμνου.Σκοπός της συνάντησης ήταν να υπάρξει συντονισμός και κοινή αγωνιστική δράση στην κατεύθυνση να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι μας που οι συμβάσεις τους λήγουν τον Δεκέμβρη του 2015. Υπενθυμίζουμε ότι δύο φορές έχει ανανεωθεί η σύμβαση των παραπάνω εργαζομένων και τυχόν απόλυση τους θα σημάνει παραπέρα υποστελέχωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών των νοσοκομείων του νησιού μας. Οι 65 εργαζόμενοι, σύμφωνα με τα σωματεία, καλύπτουν ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό που λείπει και είναι ειδικότητες νοσηλευτών, μαιών, μεταφορέων ασθενών, διοικητικών, τεχνολόγων, ακτινολόγων κλπ.

Η απόφαση που λήφθηκε ήταν να πραγματοποιηθεί παγκρήτια κινητοποίηση των εργαζομένων των νοσοκομείων της Κρήτης την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, με αίτημα να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού με σύμβαση η οποία λήγει στο τέλος του χρόνου.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΑΓΝΗ επισημαίνεται:

«Οι πρόσφατες εκλογές δεν άλλαξαν το πολιτικό σκηνικό, έκαναν πιο αρνητικό το συσχετισμό σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επανεκλέχτηκε έχοντας στο ενεργητικό της την υπογραφή του τρίτου αντιλαϊκού μνημονίου και τη μεταστροφή τμήματος της συνείδησης του λαού από αντιμνημονιακή σε φιλομνημονιακή. Οι εκλογικοί εκβιασμοί, η πίεση στους εργαζόμενους και τα ψευδοδιλήμματα για παλιό και νέο γρήγορα θα καταρρεύσουν μπροστά στην σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που οι εργαζόμενοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Οι εργαζόμενοι να βγούμε στο προσκήνιο, να συγκρουστούμε με την πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, να μην την νομιμοποιήσουμε, να μην την αποδεχτούμε, να παλέψουμε με κάθε τρόπο για την ανατροπή της. Η κυβερνητική προσπάθεια για την ψήφιση και υλοποίηση των εφαρμοστικών μνημονιακών μέτρων να μας βρει στους δρόμους. Τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας, στα νοσοκομεία δεν περιμένουν, είναι εδώ για να δείχνουν ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε να παλεύουμε.

Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες, την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου μας με πρωτοβουλία του Σωματείου μας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των επικουρικών εργαζομένων στα νοσοκομεία της Κρήτης. Πήραν μέρος οι επικουρικοί εργαζόμενοι από όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης και παρευρέθηκαν οι Διοικήσεις των σωματείων των νοσοκομείων Αγίου Νικολάου και Ρεθύμνου. Σκοπός της συνάντησης ήταν να υπάρξει συντονισμός και κοινή αγωνιστική δράση στην κατεύθυνση να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι μας που οι συμβάσεις τους λήγουν τον Δεκέμβρη του 2015. Υπενθυμίζουμε ότι δύο φορές έχει ανανεωθεί η σύμβαση των παραπάνω εργαζομένων και τυχόν απόλυση τους θα σημάνει παραπέρα υποστελέχωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών των νοσοκομείων του νησιού μας. Οι 65 συνάδελφοι μας καλύπτουν ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό που λείπει και είναι ειδικότητες νοσηλευτών, μαιών, μεταφορέων ασθενών, διοικητικών, τεχνολόγων, ακτινολόγων κλπ.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε:

o   Τα ΔΣ των σωματείων να δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 5 Οκτώβρη αναδεικνύοντας τις συνέπειες της απόλυσης των συναδέλφων μας για τη λειτουργία του νοσοκομείου και βέβαια συνολικά την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα νοσοκομεία.

o   Να προχωρήσουμε σε παγκρήτια κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στην 7ηΥγειονομική Περιφέρεια την Τρίτη 6 Οκτώβρη στις 11:00 π.μ.

o   Να κλιμακώσουμε τον αγώνα και να τον συντονίσουμε με τα σωματεία και τους επικουρικούς εργαζόμενους των άλλων νοσοκομείων της χώρας.

o   Να απευθυνθούμε σε όλα τα εργατικά σωματεία, συλλόγους ασθενών και λαϊκούς φορείς να συμβάλουν αποφασιστικά στον αγώνα των εργαζομένων των νοσοκομείων συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις εκδίδοντας ψηφίσματα συμπαράστασης ή όποια άλλη μορφή αγώνα επιλέξουν.

Και σ’ αυτούς τους καιρούς οι αγώνες των εργαζομένων φέρνουν αποτελέσματα.

Οι κινητοποιήσεις του σωματείου και των εργαζομένων της Παιδοψυχιατρικής κλινικής έφερε αποτέλεσμα να διασφαλιστεί η συνέχιση της κλινικής παρότι δεν ικανοποιεί τα αιτήματα του σωματείου και τις ανάγκες ασθενών και εργαζομένων για στελέχωση με μόνιμο προσωπικό. Η υπουργική απόφαση για επέκταση της σύμβασης των εργαζομένων του προγράμματος ΕΣΠΑ για έναν επιπλέον χρόνο επιτρέπει τη λειτουργία της κλινικής όμως δεν απαντάει στην ανάγκη για στελέχωση της με μόνιμο προσωπικό, ένταξη στον οργανισμό του νοσοκομείου και διασφάλιση της πληρωμής των εργαζομένων της που δυστυχώς μεταφέρεται στον κατά πολύ πετσοκομμένο προϋπολογισμό του νοσοκομείου.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό της Κρήτης, τα εργατικά σωματεία, συλλόγους και λαϊκούς φορείς σε κοινό αγώνα για:

  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους.
  • Άμεση στελέχωση των νοσοκομείων με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη σταθερή εργασία. Μονιμοποίηση εργαζομένων επικουρικών, συμβάσεων, ΕΣΠΑ κλπ.
  • Κανένα κλείσιμο, καμία συγχώνευση, καμία συρρίκνωση κλινικών, τμημάτων των νοσοκομείων και των άλλων δομών Υγείας. Καμία απόλυση εργαζομένου.

Συμμετέχει και ο Σύλλογος Εργαζομένων νοσοκομείου Χανίων

"google ad"

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων γνωστοποιεί ότι θα συμμετάσχει στην παγκρήτια κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης την Τρίτη 6 Οκτώβρη στις 12:00 το μεσημέρι και καλεί τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου να συμμετάσχουν και να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους επικουρικούς

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ζητάμε να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι μας που οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31/12/2015. Υπενθυμίζουμε ότι δύο φορές έχει ανανεωθεί η σύμβαση των παραπάνω εργαζομένων και τυχόν απόλυση τους θα σημάνει παραπέρα υποστελέχωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Νομού μας. Οι 10 συνάδελφοι μας (6 στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και 4 στα ΚΥ του Νομού Χανίων) καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό που λείπει και είναι ειδικότητες Νοσηλευτών, πληρώματος ασθενοφόρου, Βοηθός φαρμακείου, Διαιτολόγος) ενώ υπάρχουν και αρκετοί επικουρικοί ιατροί που η σύμβαση τους λήγει 31/12/15.

Απευθυνόμαστε στις Δημοτικές Αρχές, σε όλα τα εργατικά σωματεία, συλλόγους ασθενών και λαϊκούς φορείς, στο κοινωνικό σύνολο που είναι οι χρήστες των υπηρεσιών υγείας, να συμβάλουν αποφασιστικά στον αγώνα των εργαζομένων των νοσοκομείων.

Σας καλούμε να παλέψετε μαζί μας για:

  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους.
  • Άμεση στελέχωση των Nοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη σταθερή εργασία. 
  • Κανένα κλείσιμο, καμία συγχώνευση, καμία συρρίκνωση κλινικών-τμημάτων. Καμία απόλυση εργαζόμενου.

.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...