27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης για την Ημέρα της Ευρώπης

Ημερομηνία:

” 63 χρόνια μετά την ιστορική διακήρυξη Schuman για την δημιουργία των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με στόχο την επίτευξη μακροχρόνιας ειρήνης και ευημερίας των ευρωπαϊκών λαών. σαν πρώτο στάδιο προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, η Ευρώπη σήμερα  βρίσκεται αντιμέτωπη με την λογική της θεσμικής αποδυνάμωσης, με την  οικονομική ύφεση, τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και την κοινωνική δυσαρέσκεια να  ταλανίζουν το μεγαλύτερο μέρος της, ενώ οι φοβικές φωνές πολιτικής δημαγωγίας και ακραίου εθνικισμού που επανεμφανίζονται επιχειρούν να υπονομεύσουν το ιστορικό κεκτημένο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Απέναντι στις παραπάνω προκλήσεις, οι εθνικές κυβερνήσεις, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, έχουν την ιστορική ευθύνη να απαντήσουν με την ενίσχυση του πολιτικού σχεδίου για την ευρωπαϊκή ενοποίηση,  τη δημιουργία μιας ισχυρής, δημοκρατικής και αποτελεσματικής Ευρώπης  “, αναφέρει ανακοίνωση των Ευρωπαίων Φεντεραλιστών Κρήτης, για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης [ 9η Μαίου ].

Στην σημερινή κρίση της Ευρώπης, οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές, δημιουργώντας νέες κοινωνικές προσεγγίσεις και συμμαχίες, επισημαίνουν ότι η μόνη απάντηση είναι η κοινή ευρωπαϊκή συμπόρευση, η περισσότερη και συνεκτικότερη Ευρώπη, με δημοκρατικό έλεγχο και ομοσπονδιακό προσανατολισμό, εδραιώνοντας ένα κοινοτικό σύμφωνο ανάπτυξης και οικονομικής διακυβέρνησης, διεκδικώντας την ενίσχυση της θεσμικής κοινοτικής πολιτικής δικαιοδοσίας και την ουσιαστική πολιτική σύνδεση των Πολιτών της Ευρώπης.

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης, τις προσεχείς μέρες, θα συμμετέχουν σε δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη, φέρνοντας σε επαφή τους Πολίτες με τον ρόλο ενός κινήματος Πολιτών με μεγάλη ιστορική διαδρομή στην Ευρώπη, το οποίο συσπειρώνει ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, εκφράζοντας την πολιτική πρόταση υπέρ της ομοσπονδιακής μετεξέλιξης της Ε.Ε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...