17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024
Array

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης για τις πολιτικές εξελίξεις

Ημερομηνία:

Πρίν από 30 χρόνια, η ένταξη της Ελλάδος στην Ε.Ο.Κ. , αποτέλεσμα οραματικών πολιτικών πράξεων, δημιούργησε ένα θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο η χώρα κατόρθωσε να σταθεροποιήσει το δημοκρατικό της πολίτευμα , τους θεσμούς που το διέπουν, ενίσχυσε διαχρονικά την πολιτική θέση
της στο περιφερειακό και διεθνές σύστημα, αποτελώντας παράγοντα σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

Με την συμμετοχή μας στην Ε.Ε. να έχει πέρασε από διάφορες φάσεις έως ότου καταλήξει σε μια κοινά αποδεκτή θέση του συνόλου σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων για την χρησιμότητα της, οι διαχρονικές προσπάθειες για ενίσχυση της παρουσίας μας στο κοινοτικό σύστημα οφείλουν να προσδιορίζουν την πορεία στις δύσκολες αυτές μέρες.

Παρά το ότι η ενωμένη Ευρώπη μέσω κοινοτικών  χρηματοδοτήσεων δημιούργησε κίνητρα για την ανάπτυξη της περιφέρειας, τα τριάντα αυτά χρόνια χάσαμε ευκαιρίες αναπτυξιακών υποδομών, διογκώσαμε ένα αντιπαραγωγικό κράτος, πορευθήκαμε με περίσσευμα λαϊκισμού στην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική,  και σήμερα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις μεταρρυθμίσεων για το αύριο αυτού του τόπου.Και οι αποφάσεις αυτές δεν μπορούν να μετατρέπονται ξανά, με ευθύνη πολιτικών αλλά και των Πολιτών σε ανούσια αντιπαράθεση που δεν αναδεικνύει τα κρίσιμα ζητήματα που διακυβεύονται αυτήν την περίοδο.

Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, κεφαλαιοποιώντας τα οφέλη της παρουσίας της στο κοινοτικό γίγνεσθαι, συμμετέχοντας στις αποφάσεις για το μέλλον μιας Ευρώπης που οφείλει να επιστρέψει στις ρίζες του κοινοτισμού, αλλάζοντας τις ελλειματικές και χρεοκοπημένες δομές ενός οικονομικού και πολιτικού συστήματος που δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο, δημιουργώντας νέες προοπτικές & δυνατότητες για την οικονομία και την κοινωνία.Γιατί, μετά από 30 χρόνια παρουσίας στην ενωμένη Ευρώπη η Κοινωνία απαιτεί μια Ελλάδα με ενδυναμωμένη θέση και κύρος.

Και αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί να οικοδομηθεί με πολιτικούς και οικονομικούς λαϊκισμούς, με  ιδεολοψίες που κατέρρευσαν στα τείχη του Βερολίνου, με επικλήσσεις αδιέξοδου ριζοσπαστισμού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...