19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Οι θέσεις του ΚΚΕ για τον Τουρισμό – Στο Ηράκλειο ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης

Ημερομηνία:

Τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος για τον τουρισμό με άξονα τους εργαζόμενους αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες ανέπτυξε ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος βρέθηκε χθες στο Ηράκλειο, συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Κρήτη.Με αφορμή το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής από την αρμόδια υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη, το ΚΚΕ υποστηρίζει πως τίποτα δεν θα αλλάξει προς όφελος των εργαζομένων, αλλά όλα τα μέτρα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών και τουριστικών ομίλων.

Εμείς λέμε ότι και πριν την κρίση αλλά και τώρα και αυτή την χρονιά όπου η Κρήτη είναι over booking δηλαδή είναι γεμάτη τίποτα δεν έχει να κερδίσει ο εργαζόμενος αντίθετα η ζωή του γίνεται πιο δύσκολη ο μισθός τους είναι ακόμα πιο χαμηλός οι εργασιακές σχέσεις είναι ακόμα χειρότερες και βέβαια οι αυτοαπασχολούμενο στον τουρισμό αυτοί που έχουν ένα μαγαζάκι αυτοί που έχουν μια καφετέρια ένα μπαρ και αυτοί σήμερα δεν μπορούν να σταθούν καταστρέφονται γιατί το all inclousive, που είναι μια μορφή που έχουν βρει οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στον τουρισμό διευρύνεται και αν πάρουμε υπόψη μας ότι το νομοσχέδιο που καταθέτει η υπουργός του τουρισμού και έρχεται την Πέμπτη στην ολομέλεια έχει να κάνει ακριβώς με τέτοιες επενδύσεις μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και μεγάλων εκτάσεων καταλαβαίνεται ότι οι μικροί στον τουρισμό θα καταστραφούν ακόμα πιο γρήγορα και βέβαια θα συγκεντρωθεί αυτή η δραστηριότητα σε όλο και λιγότερα χέρια σε ότι αυτό συνεπάγεται για μεγάλο πληθυσμό σε όλη την Ελλάδα και την Κρήτη μιας που είμαστε εδώ, ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Η ανταγωνιστικότητα και τα δικαιώματα είναι δυο έννοιες αντίθετες, τόνισε ο κ. Κατσώνης, ενώ από την κριτική του δεν ξέφυγε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, για την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα του τουρισμού, καθώς όπως είπε στηρίζει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα μιλάει για την υγιή επιχειρηματικότητα λέει ότι και στον τουρισμό κουμάντο θα κάνουν αυτά τα μονοπώλια αλλά λέει να καταργήσουμε το all inclousive, να μπορεί και ο αυτοαπασχολούμενος να λειτουργήσει. Μα τα all inclousive, δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης είναι επιλογή των μονοπωλίων. Τα μονοπώλια μέσα από το all inclousive, κερδίζουν όπως και μέσα από το παρεμπόριο οι πολυεθνικές πάλι κερδίζουν. Διαθέτουν τα προϊόντα τους γιατί θέλουν με αυτό τον τρόπο να πάρουν το ευρώ από τον άνεργο, τον φτωχό τον εξαθλιωμένο, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Τα υψηλά ποσοστά ανασφάλιστης ή ακόμα και αδήλωτης εργασίας στους χώρους δουλειάς του τουριστικού κλάδου δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα από τον βουλευτή και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, ο οποίος τόνισε πώς οι μόνοι που βγαίνουν κερδισμένοι είναι οι ξενοδόχοι και όχι οι εργαζόμενοι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...