20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι θα αντιδράσουν για το εμπόριο φόβου μέσω “ιατρικών” ενημερωτικών αρθρών;

Ημερομηνία:

Μάστιγα τείνει να γίνει η “ενημερωτική” αρθρογραφία σχετικά με αρρώστιες και ασθένειες που πλέον αποτελούν τμήμα της καθημερινής ειδησεογραφίας.

Όπως μας εξήγησαν γιατροί, οι συνέπειες αυτής της “ενημέρωσης” είναι μεγάλες στο δημόσιο σύστημα υγείας αφού συνήθως τείνουν να δημιουργούν πανικό με ασθενείς που διαβάζουν κάποιο άρθρο για να πιστέψουν μετά ότι έχουν κάποια σοβαρή αρρώστια. Πολλοί από το άγχος καταλήγουν στα νοσοκομεία δημιουργώντας δυσπρόσιτα κόστη. Αλλά ακόμη και αυτοί που πράγματι ασθενούν αναγνωρίζοντας κάποια συμπτώματα δυσκολεύουν το έργο των γιατρών που βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθενείς οι οποίοι δεν τους πιστεύουν και απαιτούν επιπλέον εξετάσεις.

Το αποτέλεσμα συνήθως είναι μεγάλη ψυχική φθορά για τον ασθενή και μεγάλα κόστη για το σύστημα υγείας.

Άραγε, δεν πρέπει να πάρουν θέση οι Ιατρικοί Σύλλογοι γι’ αυτό το φαινόμενο το οποίο πλέον έχει σημαντικές επιπτώσεις; Ή, υπάρχει μία δυσκολία να καταγγείλουν ένα φαινόμενο στο οποίο συμμετέχουν και πολλοί ιατροί;

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ