15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Οι καθηγητές 2ου και 4ου Γ.Λ.Χανίων καταγγέλουν τις προσαγωγές μαθητών και τη «βίαιη και χυδαία» συμπεριφορά αστυνομικών κατά την κράτησή τους

Ημερομηνία:

Η πορεία χθες στα Χανιά ήταν ειρηνική. Η παρουσία των πολιτών ήταν μεγάλη. Αλλά τελικά και αυτή τη χρονιά δεν έλειψαν τα επεισόδια. Πώς έγινε αυτό;

Όπως φαίνεται, μετά το τέλος της πορείας, κάποιοι διαδηλωτές, κυρίως νεαροί μαθητές παρέμειναν στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς. Η αστυνομία, παράμενε κι αυτή εκεί, και κάποια στιγμή προκλήθηκε ένταση. Δίχως να καταλάβει κανείς για ποιο λόγο, τελικά από μία ειρηνική πορεία φτάσαμε στο να γίνουν 13 προσαγωγές!

Οι προσαγωγές έγιναν κυρίως σε νέους, σε μαθητές, ηλικίας κάτω των 18 ετών. Οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου έγινε εξακρίβωση. Εκεί ήταν και 3 δικηγόροι αλλά και γονείς των μαθητών.

Έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι που φώναζαν συνθήματα.

Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι όμως υπήρξαν καταγγελίες από μαθητές για άσκοπη αστυνομική βία και εξευτελιστική συμπεριφορά αστυνομικών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Σήμερα, στον απόηχο των χθεσινών γεγονότων, οι Σύλλογοι Διδασκόντων 4ου και 2ου Γενικού Λυκείου Χανίων εξέδωσαν ψήφισμα για να καταγγείλουν τον ξυλοδαρμό των μαθητών από την αστυνομία αλλά και τη «βίαιη και χυδαία συμπεριφορά που εκδηλώθηκε από αστυνομικά όργανα κατά την κράτησης τους»

Ακολουθούν τα ψηφίσματα των Συλλόγων:

Ψήφισμα Συλλόγου Διδασκόντων 4ου ΓΕΛ Χανίων

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων καταδικάζει τον άγριο ξυλοδαρμό μαθητριών και μαθητών στα Χανιά από αστυνομικούς μετά την ειρηνική πορεία της 17ηςΝοέμβρη.

Ως εκπαιδευτικοί θεωρούμε πως δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση τα συγκεκριμένα γεγονότα σε μια δημοκρατία που σέβεται τα ατομικά και τα πολιτικά δικαιώματα.

Ψήφισμα καθηγητών 2ου Λυκείου Χανίων

Οι καθηγητές του 2ου Γενικού Λυκείου Χανίων ομόφωνα καταδικάζουμε την άδικη προσαγωγή δυο μαθητών μας στο Α.Τ Χανίων μετά τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου και σε χώρο άσχετο από αυτήν .

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τη βίαιη και χυδαία συμπεριφορά που εκδηλώθηκε από αστυνομικά όργανα κατά την κράτησης τους .

Ως εκπαιδευτικοί δεν αποδεχόμαστε παρόμοιες συμπεριφορές που παραπέμπουν σε πρακτικές άλλων εποχών και κλονίζουν την εμπιστοσύνη των παιδιών μας σε θεσμούς και αξίες .

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ