22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Οι Κρήτες Αυστραλίας και Ν. Ζηλανδίας τίμησαν τη Μάχη της Κρήτης

Ημερομηνία:

Μια μικρή αλλά σεμνή τελετή μνήμης για τους πεσόντες της Μάχης της Κρήτης οργάνωσε η  Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας σε συνεργασία με το Συντονιστικό Συμβούλιο Μνήμης Μάχη της Κρήτης στο Αυστραλό-Ελληνικό Μνημείο της Μελβουρνης για την 79η επέτειο.

Λόγω τον περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης δεν μπορούσαν να παρευρεθούν πάνω από 10 άτομα.

Η πρόεδρος της Κρητικής Νεολαίας Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας δ. Πολύμνια Νικολακάκη ανέλαβε χρέη τελετάρχη και καλωσόρισε τους ολίγους παρευρισκόμενους εξηγώντας τον συμβολισμό της ημέρας, ενώ ζήτησε από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδος στην Μελβούρνη να απευθύνει ένα σύντομο μυνημα για τη συμβολή της ημέρας.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο πανοσιολογιότατος  αρχιμανδρίτης π. Ευμενιος Βασιλόπουλος, αρχιεπισκοπικός επίτροπος, βοηθούμενος από τον διάκονο π. Γεώργιο Βρυώνη.

Στη συνέχεια κατατέθηκαν  ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για τους νεκρούς προγόνους  που με τον ηρωισμό και την αυτοθυσία τους άφησαν σαν χρυσή κληρονομία μια ελλάδα ελεύθερη.

Στεφάνια κατέθεσαν ο γενικος πρόξενος της Ελλάδος στην Μελβούρνη κ. Δημήτρης Μιχαλόπουλος, ο προέδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας κ. Αντώνης Τσουρδαλακης, ο πρόεδρος της Κρητικής Αδελφότητας Μελβούρνης κ. Μιχάλης Χουδαλάκης, ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης κ. Γιάννης Νικολακάκης, η γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Μνήμης Μάχης της Κρητης κα Νατάσα Σπανού, ο πρόεδρος του Αυστραλό-Ελληνικού Μνημείου κ. Σταύρος Κυρίτσης και η πρόεδρος της Κρητικής Νεολαίας Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας δ. Πολύμνια Νικολακάκη. Στη συνέχεια ο βετεράνος Σταύρος Κυρίτσης απήγγειλε την Οδή, ενώ ακολούθησαν οι εθνικοί ύμνοι της Αυστραλίας και της Ελλάδος.

Την Κυριακή 24  Μαΐου και ώρα 11.00πμ είχε προγραμματιστεί τελετή κατάθεσης στεφάνων για τους πεσόντες της Μάχης της Κρήτης στο εσωτερικό Ιερό του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη της Μελβούρνης από τη στρατιωτική φρουρά του Μνημείου (Shrine Guards ) κεκλεισμένων των θυρών αλλά εκ μέρους της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας στο εσωτερικό κενοτάφιο του Μνημείου.

Παναυστραλιανός διαγωνισμός τέχνης

Η Κρητική Νεολαία Αυστραλίας και Νέα Ζηλανδίας υλοποίησε  για μια ακόμη φορά ένα παναυστραλιανό διαγωνισμό τέχνης  για όλη τη νεολαία με κύριο θέμα τη Μάχη της Κρητης.

Θα δοθούν χρηματικά δώρα σε δυο κατηγορίες (α) κάτω των 12 ετών και (β) άνω των 13 ετών για τον πρώτο, δεύτερο και τρίτο.

Προγραμματισμός για το 2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχει είδη αρχίσει τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων για  την επέτειο των 80 χρόνων της Μάχης της Κρήτης κατά το 2021 τόσο στην Αυστραλία & Νέα Ζηλανδία αλλά και στην Αθήνα και την Κρήτη.

Οι εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης το 2021 στην Αυστραλία θα πραγματοποιηθούν  τον μήνα Απρίλιο. Όποιος συμπάροικος θελήσει να συμμετέχει στην αποστολή για την Ελλάδα τον Μάιο του 2021 για την 80ή Επέτειο της Μάχης της Κρήτης να επικοινωνήσει  με το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στο e-mail: president@cretan.com. au  ή στο τηλέφωνο 041 9856736.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Λασίθι

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά φορείς και...

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά Παππά περί συντονισμού των κομμάτων για τη μομφή πριν το δημοσίευμα – Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

«Βόμβα» πέταξε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς όταν...