16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Οι Κρητικοί πρώτοι των πρώτων… στην οδήγηση με κινητό

Ημερομηνία:

Άλλη μία δυσάρεστη πρωτιά για την Κρήτη. Ηράκλειο και Χανιά είναι μέσα στους πρώτους νομούς στη χώρα στη χρήση του κινητού. Περισσότερες παραβάσεις έχουν μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη τον πληθυσμό των συγκεκριμένων νομών, είναι εμφανές ότι η Κρήτη είναι δυστυχώς πρώτη και σε αυτή την κακή συνήθεια που κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές.

Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κρήτη κρατούν τα «σκήπτρα» των παραβάσεων σε όλη τη χώρα για χρήση κινητού, κατά την οδήγηση. Μέσα σε μία εβδομάδα, 646 οδηγοί πιάστηκαν να οδηγούν, μιλώντας στο κινητό.

«Κολλημένοι» στο κινητό εξακολουθούν να είναι οι Έλληνες οδηγοί, όπως δείχνουν τα στοιχεία των «στοχευμένων» ελέγχων της Τροχαίας σε όλη τη χώρα για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» παραβάσεων του ΚΟΚ που μπορούν να στοιχίσουν την απώλεια ανθρώπινων ζωών στην άσφαλτο.

646 οδηγοί εντοπίστηκαν από τα κλιμάκια της Τροχαίας να κρατούν στο ένα χέρι το τιμόνι και στο άλλο, το κινητό τους τηλέφωνο, μέσα σε μία εβδομάδα και συγκεκριμένα από 10 έως 16 Δεκεμβρίου.

Δίνοντας έμφαση στη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, πραγματοποιήθηκε «μπαράζ» ελέγχων, σε όλη τη χώρα, από 586 συνεργεία Τροχαίας. Συνολικά ελέγχθηκαν 3.138 οχήματα, από τα οποία, βεβαιώθηκαν 646 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, κατά την οδήγηση.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο:

Θεσσαλονίκης (91),
Αττικής (89),
Ηρακλείου (40),
Χανίων (37),
Ιωαννίνων (31)
Κορινθίας (29).
Στη Μεσσηνία, από 10 έως 16 Δεκεμβρίου συγκροτήθηκαν 3 συνεργεία ελέγχων και ελέγχθηκαν 28 οχήματα. Κατά τους ελέγχους βεβαιώθηκαν συνολικά 9 παράβασεις του Κ.Ο.Κ. για τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Οι έλεγχοι πάντως συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

dikastiko.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...