21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Οι κωλοτούμπες στον κατήφορο δε βρίσκουν πάτο» ή «όποιος δεν έχει τσίπα έχει απύθμενο θράσος»

Ημερομηνία:

Στις 16 Νοέμβρη 2017 ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ εξέδωσε «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ» για τη 44η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, με την οποία καλεί, Νέους, Άνεργους, Εργαζόμενους και όλους τους Δημοκράτες, να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά, στις επετειακές εκδηλώσεις που θα γίνουν. Στην ανακοίνωση υποδεικνύει, στους παραπάνω ότι, έχουν χρέος να θυμούνται και υποχρέωση να συνεχίσουν  τον αγώνα του Πολυτεχνείου  γιατί τα αιτήματα  του σήμερα είναι επίκαιρα όσο ποτέ και παραμένουν ανεκπλήρωτα.

Επειδή έχουν περάσει 44 χρόνια από την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 μέχρι σήμερα, θυμίζουμε στους παλιούς και γνωρίζουμε στους νέους, ποια ήταν τα βασικά και ανεκπλήρωτα μέχρι και σήμερα αιτήματα, ώστε να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, αφενός γιατί  ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα κατονομάζει στην ανακοίνωση του και αφετέρου για το ποιος ευθύνεται που δεν έχουν εκπληρωθεί μέχρι σήμερα.

Τα βασικά αιτήματα γραμμένα στις κολόνες της πόρτας που έριξε το Τάνκς ήταν: «ΕΞΩ οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ», «ΕΞΩ αί ΗΠΑ», «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», «ΕΞΩ το ΝΑΤΟ», όλα αυτά πράγματι σήμερα είναι  επίκαιρα και ανεκπλήρωτα και καλώς ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί σε αγώνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ σκόπιμα και  συνειδητά  δεν τα αναγράφει στην ανακοίνωση του, γιατί σήμερα  που είναι στη Κυβέρνηση «ΓΛΥΦΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΕΦΤΥΝΕ». Με περίσσιο θράσος με την ανακοίνωση αυτή επιχειρεί και στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου να μαγαρίσει τη μνήμη και τη δράση των αγωνιστών του, την ίδια στάση, τακτική και πρακτική που ακολουθεί σε κάθε επέτειο αγώνων του Ελληνικού λαού, από τότε που η αστική εξουσία τον έχει τιμονιέρη στο σκάφος της.

Το 2015, ο Πρωθυπουργός στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής λέρωσε τα ιερά χώματα, τα ποτισμένα με το αίμα των 200 εκτελεσμένων Κομμουνιστών από τους ΝΑΖΙ τη 1η του Μάη 1944.  Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  δηλώνοντας  ξεδιάντροπα «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ», άφησαν τα βρώμικα  αποτυπώματα τους, πάνω  στα ιερά χνάρια των πατημασιών του ΡΙΤΣΟΥ, του ΚΑΤΡΑΚΗ, του  ζώντα  ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ και των χιλιάδων επωνύμων και ανώνυμων αγωνιστών που μαρτύρησαν στη «ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ του ΣΙΛΩΑΜ» , στο «ΝΕΟ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ» στη ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ.

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ προκλητικά και ξετσίπωτα καλεί το λαό να συνεχίσει τον αγώνα του Πολυτεχνείου και ταυτόχρονα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

1) Διατηρεί και επεκτείνει τις Αμερικανονατοικές Βάσεις στην Ελλάδα.

2) Ψηφίζει  και εφαρμόζει  νόμους και μνημόνια που: διαλύουν τη Δημόσια Υγεία και Παιδεία, μειώνουν μισθούς και συντάξεις, αυξάνουν τους ανέργους, στέλνοντας χιλιάδες  άστεγους και  πεινασμένους στα σκουπίδια να ψάχνουν για ψωμί.

3) Λειτουργεί «ΜΑΘΗΤΟΔΙΚΕΙΑ», «ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ», συλλαμβάνει με Εισαγγελική εντολή απεργούς  που είναι απλήρωτοι, δέρνει με «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» γκλόπς, τα «περήφανα γηρατειά».

4)Γιορτάζει τη 9η Μάη ως μέρα της Ευρώπης και όχι ως παγκόσμια ημέρα θανάτου του ναζισμού που είχε καθοριστεί ομόφωνα  μετά  το Β΄ Παγκόσμιου πολέμου από τον ΟΗΕ.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ,  ιδιαίτερα  εσείς οι «ΤΕΩΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ», όπως γράφετε στα βιογραφικά σας κάθε φορά που ζητάτε τη ψήφο του λαού, που αποχωρίσατε από το Κ.Κ.Ε.,  άλλοι από «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» γιατί ήταν «ΔΕΞΙΟ» και άλλοι επειδή ήταν «ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ-ΣΕΧΤΕΡΙΣΤΙΚΟ», όπως λέγατε το 1988-1991, να ξέρετε ότι:

Αυτοί που συμμετείχαν στους αγώνες του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ το 1973 και σήμερα συνεχίζουν «ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ», Δεν σας παραχωρούν το δικαίωμα, και Δεν σας επιτρέπουν να τους εκπροσωπείτε στις επετείους, ούτε να τους συμβουλεύετε και να τους υποδεικνύετε το «πρέπει» για τη συνέχιση του αγώνα διότι όχι μόνο τον έχετε εγκαταλείψει τώρα και καιρό, αλλά και γιατί τον προβοκάρετε συνειδητά

Δεν έχετε του δικαίωμα να μιλάτε για αγώνες και οράματα της Αριστεράς εσείς που έχετε ΜΑΓΑΡΙΣΕΙ  τα ιδανικά, τα οράματα, τις αξίες και τις αρχές της.

Καταλάβετε και πάρτε χαμπάρι, όσα εμπόδια και αναχώματα και να στήσετε ως υπηρέτες και κολαούζοι του καπιταλισμού ότι: ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ-ΛΕΝΙΝΙΣΜΟΥ θα επικρατήσουν στην υφήλιο είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ.

Προτιμότερο λοιπόν για εσάς είναι σε τέτοιες επετειακές εκδηλώσεις  να ασπάζεστε τη λαϊκή ρήση «Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ»

"google ad"

ΧΑΝΙΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017

Ένας  ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΣΕΧΤΑΡΙΣΤΗΣ

ΜΑΝΟΛΗΣ ΝΤΑΓΚΟΥΝΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...