21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα: Η νέα βάση στο Τυμπάκι, τα ακίνητα που περνάνε στο Υπερταμείο, η Ελληνογερμανική Συνέλευση

Ημερομηνία:

Είναι γεγονός ότι παρά τα παχιά προεκλογικά λόγια λίγοι είχαν την ψευδαίσθηση ότι όσα λέγονται θα γίνουν και πραγματικότητα. Όμως αυτό που συμβαίνει τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας.

Αφού παρέδωσαν κι άλλες χιλιάδες ακίνητα για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, αυτού που κάποτε λέγανε “επαχθούς”, τώρα, ο σφιχτός εναγκαλισμός τους με τις ΗΠΑ του ακροδεξιού Τραμπ, φέρνει όλο και πιο κοντά το σενάριο να δημιουργηθεί και νέα στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Τυμπάκι.

Για να είμαστε ειλικρινείς, ποτέ δεν πιστέψαμε ότι μία απλή κυβέρνηση δίχως επαναστατικό πρόταγμα θα μπορούσε να διώξει τις βάσεις. Είχαμε όμως την ψευδαίσθηση ότι μία κυβέρνηση Αριστεράς – όπως νομίζαμε ότι θα προέκυπτε με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα – το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν να περιορίσει τη δυναμική των βάσεων, να θέσει αυστηρούς όρους στη λειτουργία τους και να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος. Πιστεύαμε ακόμα ότι ίσως θα καταργούσε τo δικαίωμα της ετεροδικίας στους αμερικάνους υπήκοους που παραπέμπει σε αποικιοκρατικό καθεστώς. Τίποτα από αυτά δε συνέβη…

Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με τον αμερικάνικο λαό. Ο ρόλος όμως των ΗΠΑ ως αυτοκρατορία που στηρίζεται στην ύπαρξη ενός τεράστιου αριθμού βάσεων σε όλο τον κόσμο δε μπορεί να μην προκαλεί αντιδράσεις σε κάθε δημοκράτη πολίτη. Μία από τις πιο σημαντικές βάσεις της αυτοκρατορίας βρίσκεται εδώ, στη Σούδα.

Δεν πιστεύουμε ότι η λύση είναι η αντικατάσταση ενός αυτοκράτορα (ΗΠΑ) με ένα άλλο (Κίνα ή Ρωσία) αλλά με τον περιορισμό του ρόλου των βάσεων ή με το οριστικό κλείσιμό τους στο νησί μας. Έτσι ώστε η Κρήτη να γίνει πραγματικά ένας τόπος ειρήνης και ευημερίας για όλους τους λαούς.

Όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για άλλη μια φορά έκανε το αντίθετο από αυτά που έλεγε.

Δίχως να ρωτήσει ποτέ τον Κρητικό λαό προχωρά σε έγκριση των σχεδίων των ΗΠΑ για μετατροπή ολόκληρου του νησιού σε ορμητήριο θανάτου και πολυεθνικών πετρελαίου.

Την ίδια στιγμή υποστηρίζει την διοργάνωση αποικιοκρατικού τύπου Ελληνογερμανικών Συνελεύσεων και μετατρέπει το νησί σε μπαταρία για τις πολυεθνικές μέσω των σχεδίων για δημιουργία τεράστιων πάρκων με ανεμογεννήτριες στις βουνοκορφές της Κρήτης όταν σε άλλες χώρες όλο και παραπάνω οι ανεμογεννήτριες τοποθετούνται σε ωκεανούς.

Στο μυαλό μας έρχεται η εικόνα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που γέλασε ακούγοντας τη λέξη “κοπέλια” που είπε ο Δήμαρχος Καντάνου Σελίνου αναφερόμενος στο πρόβλημα υπογεννητικότητας που υπάρχει στο ιστορικό χωριό της Καντάνου. Ο πρωθυπουργός παράβλεψε σκοπίμως το νόημα αυτών που του έλεγε ο κ. Περράκης. Παρακάθισε σε τραπέζι που του έκαναν, έφαγε καλά – καλά, του τραγούδησαν και ριζίτικα μαζί με τον Σφακιανό Υπουργό Πολάκη και γύρισε στην Αθήνα.

Μετά το γλέντι, ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία της Καντάνου έχουν αποχαρακτηριστεί από δυσπρόσιτα. Η απόφαση είχε ληφθεί πριν κατέβει στην Κρήτη ο Τσίπρας. Και λίγο αργότερα μάθαμε για τα 196 ακίνητα του Δήμου Χανίων που περνάνε στο Υπερταμείο. Εν κρυπτώ. Και ακόμη δεν έχουν το θάρρος να ενημερώσουν τους πολίτες ποια είναι αυτά τα ακίνητα…

Με όλα αυτά θέλουμε να πούμε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση που δε λαμβάνει υπόψη τη βούληση και συστηματικά κοροϊδεύει τον κρητικό λαό. Θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό στο ζήτημα των βάσεων; Προφανώς και όχι…

Όμως, αφού δε μπορούν να είναι Αριστεροί, τουλάχιστον ας πάψουν να είναι ψεύτες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...