15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Οι μαθητές Σελίνου ζητούν από την κυβέρνηση και την Υπουργό Παιδείας λύσεις

Ημερομηνία:

Με επιστολή τους μαθητές από το Σέλινο ζητούν από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω της επιδημίας κορωνοϊού.

Διαβάστε τι αναφέρουν σε κείμενο που έστειλαν στην εφημερίδα μας:

Τα σχολεία μας παραμένουν κλειστά εδώ και έναν μήνα και μάλλον θα παραμείνουν και άλλο. Από την αρχή της χρονιάς εμείς οι μαθητές βρεθήκαμε αντιμέτωποιο με δεκάδες προβλήματα όπως ελλείψεις καθηγητών προβλήματα στα κτιριακά.

Η κυβέρνηση και η υπουργός παιδείας μας λέει ότι όλα πάνε μια χαρά, υπάρχει ενθουσιασμός στην τηλεκπαίδευση ενώ στην πραγματικότητα σε πολλά σχολεία ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα ενώ μαθητές και εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα αφού το σύστημα “πέφτει”, υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα να μην έχουν στην πραγματικότητα όλοι οι μαθητές πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση.

Εμείς σαν μαθητές απαιτούμε από την κυβέρνηση και το υπουργείο  το αυτονόητο:

1) Nα ανακοινώσει το υπουργείο επίσημα την μείωση της ύλης και για την Γ Λυκείου και για τις υπόλοιπες τάξεις, είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν για να μας ελαφρύνουν από το άγχος και την πίεση.

2) Καμιά σκέψη για παράταση του σχολικού έτους και να ανκοινωθεί από το υπουργείο για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων όσο πιο κοντά στις καθορισμένες ημερομηνίες.

3) Να εξασφαλίσει η κυβέρνηση όλοι οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση. Πολλά παιδιά δεν έχουν υπολογιστή στο σπίτι ή έναν που έχουν δουλεύουν οι γονείς από απόσταση οπότε δεν έχουν πρόσβαση.

4) Να μην δοθούν φέτος ενδοσχολικές προαγωγικές εξετάσεις στις υπόλοιπες τάξεις αφού θα έχουμε χάσει 2 μήνες σχολείου… Να γίνεται η προαγωγή μας με τους βαθμούς τριμήνων/τετραμήνων. Δεν γίνεται να δώσουμε εξετάσεις όταν δεν έχουμε διδαχθεί όλη την ύλη.

Μαθητές- Καθηγητές- Γονείς ενώνουμε την φωνή μας!!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ