15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Οι μαθητές της Κρήτης συνομιλούν με αστροναύτη στο διάστημα

Ημερομηνία:

Την ευκαιρία να συνομιλήσουν με αστροναύτη του ESA, θα έχουν μαθητές από 20 σχολεία της Κρήτης,  στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) «Food from Spirulina».

Ειδικότερα και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μαθητές από 20 σχολεία της Κρήτης θα συνδεθούν με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και θα συνομιλήσουν με την αστροναύτη του ESA, Samantha Cristoforetti.

Το 1ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετέχει στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) «Food from Spirulina».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2 μέρη:

Στο 1ο μέρος πραγματοποιήθηκε πείραμα εκτίμησης παραγωγής οξυγόνου από καλλιέργεια Σπιρουλίνας από 90 πενταμελής ομάδες μαθητών με τη χρήση ειδικής πειραματικής διάταξης που προμήθευσε ο ESA και

το 2ο μέρος περιλαμβάνει τη διενέργεια ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Μαρία Μανασσάκη» του Φοιτητικού κέντρου της Πανεπιστημιούπολης Βουτών και θα περιλαμβάνει ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και θα μιλήσουν ζωντανά με την αστροναύτη του ESA, Samantha Cristoforetti για συζήτηση και απάντηση σε ερωτήσεις των μαθητών.

Η ημερομηνία της ημερίδας θα είναι από 14 έως 24 Απριλίου 2015 και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

 ipaideia.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ