16.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Οι Μινωικές Γραμμές καταθέτουν έγγραφα για τη δρομολόγηση πλοίου στα Χανιά – Τι λέει εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ

Ημερομηνία:

Tα επόμενα 24ωρα αναμένεται να καταθέσουν οι Μινωικές Γραμμές τα σχετικά έγγραφα στο Υπουργείο Ναυτιλίας για να δοθεί η  άδεια δρομολόγησης του “Mykonos palace” στη γραμμή Πειραιάς Χανιά από τον Υπουργό Ναυτιλίας Παν. Κουρουμπλή.

Το θέμα πάντως δεν ετέθη στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) αλλά, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, είναι θέμα ημερών η εκχώρηση της άδειας δρομολόγησης από τον υπουργό και στη  συνέχει να δοθεί και η «σφραγίδα» έγκρισης από το ΣΑΣ.

Πάντως χτες στο ΣΑΣ ο κ. Σπυρίδων Πρωτοπαπαδάκης εκπρόσωπος στο ΣΑΣ του Συνδέσμου Εταιρειών Επιβατηγού ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) για τους διεθνείς πλόες  και Αντιπρόεδρος  της ΑΝΕΚ σχολίασε τις τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι περί άρσης μονοπωλιακών καταστάσεων στη  γραμμή Πειραιάς – Σούδα με την διομολόγηση του Μύκονος Πάλας τονίζοντας ότι δεν δικαιούται ο Υπουργός να προκαταβάλει αποφάσεις του ΣΑΣ και εφόσον εκτιμά ότι υπάρχει μονοπώλιο στα Χανιά θα έπρεπε να το είχε ήδη καταγγείλει.

Μάλιστα αναφέρθηκε στην τιμολογιακή πολιτική της  Κοινοπραξίας ΑΝΕΚ-Attica στα Χανιά σημειώνοντας ότι είναι πολύ χαμηλότεροι από άλλα δρομολόγια κρινόμενοι σε ευρώ ανά μίλι.

Όπως λένε , είναι πολύ χαμηλότεροι από τους ναύλους των Μινωικών στη γραμμή Πειραιάς-Μήλος.

«Εάν υπάρχει μονοπώλιο στα Χανιά τότε υπάρχει μονοπώλιο και σε όλες τις  πορθμειακές γραμμές εξυπηρετούνται από μία κοινοπραξία» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

reporter.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...