16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Οι ομογενείς δώρισαν υγειονομικό υλικό αξίας 827.000 δολαρίων για τα νοσοκομεία της Κρήτης

Ημερομηνία:

Αποδέκτης μιας ακόμα σημαντικής κοινωνικής προσφοράς πολιτών γίνεται η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.
Πρόκειται για τη δωρεά του Διεθνή Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities –IOCC μεγάλης ποσότητας υγειονομικού αναλώσιμου υλικού, που απεστάλη στην Ελλάδα με κοντέινερ 40 ποδών και το οποίο έχει ήδη φθάσει στο λιμάνι των Χανίων.

Η φορτοεκφόρτωση του περιεχομένου της δωρεάς και η αρχική παραλαβή θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στο Γ.Ν. Χανίων από τον Διοικητή και Υποδιοικητή του νοσοκομείου, εκ μέρους της Διοίκησης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, παρουσία της εκπροσώπου στην Ελλάδα του ΙΟCC κας Δέσποινας Κατσιβελάκη.

Η δωρεά, συνολικής εκτιμώμενης αξίας περί των 827.000 δολαρίων, θα φιλοξενηθεί προσωρινά έως τη διανομή του, αμέσως μετά το νέο έτος, στις εγκαταστάσεις του Γ.Ν. Χανίων.

Το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, εργαλεία και εξοπλισμός, προορίζεται για όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης και αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην διαρκώς αυξανόμενη κάλυψη αναγκών στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Για τη διανομή των υλικών ανά είδος και κατηγορία θα ορισθεί ειδική επιτροπή των μονάδων υγείας της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

Πρόκειται για το τρίτο κοντέινερ με αναλώσιμο υγειονομικό υλικό που φτάνει στο νησί μας και παραλαμβάνεται από την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τον IOCC.

Ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Αντώνης Γρηγοράκης για την ευγενική αυτή δωρεά δήλωσε τα ακόλουθα:

«Πολλές φορές τα λόγια των ευχαριστιών είναι μικρά για να περιγράψουν το μέγεθος της αξίας κάποιων πράξεων.

Να’ ναι πάντα καλά όλοι εκείνοι οι Ελληνες της διασποράς, όπως οι ΑΧΕΠΑ που συνέβαλλαν σ αυτήν τη δωρεά, προσφέροντας, καθένας χωριστά με τον οβολό και τη σκέψη του, ελπίδα, αγάπη κι αισιοδοξία, γεφυρώνοντας χιλιόμετρα γης κι αέρα ανάμεσα μας.

Πρόκειται για μια πράξη αλληλεγγύης και όχι φιλανθρωπίας. Σε αυτό το πλαίσιο η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης θα κάνει ό, τι είναι δυνατό για να αξιοποιηθεί ο συγκεκριμένος εξοπλισμός, προς όφελος των ασθενών όλης της Κρήτης, τιμώντας την προσφορά των Κρητών, των Ελλήνων, των Ορθοδόξων της Διασποράς».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ