15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Οι Στοές στο Καστέλι έχουν κατεύθυνση το κτίριο της Μεραρχίας | Φωτό

Ημερομηνία:

Στοές εντοπίστηκαν στην οδό Σουρμελή με κατεύθυνση το κτίριο της Μεραρχίας. Αυτό αναφέρει οπρώην Προϊστάμενος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων κ. Μιχάλης Ανδριανάκης σε νέα αναφορά του στο facebook.

Όπως σημειώνει, “η περιοχή γύρω απο το κτίριο της Μεραρχίας παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την έρευνα της διαχρονικής πορείας αυτής της πόλης από οποιοδήποτε άλλο σημείο της, από τα Νεολιθικά χρόνια μέχρι σήμερα” και αυτός είναι ο λόγος των τόσων έντονων αντιδράσεων “στην ιδιωτικοποίηση και εκμετάλλευσή των ιστορικών κτηρίων και του χώρου για καθαρά εμπορικούς σκοπούς”.

Πιο αναλυτικά αναφέρει:

Η περιοχή γύρω από το κτήριο της Μεραρχίας (και στην πλατεία της), όπως λέμε από την αρχή, παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την έρευνα της διαχρονικής πορείας αυτής της πόλης από οποιοδήποτε άλλο σημείο της, από τα Νεολιθικά χρόνια μέχρι σήμερα. Οι συνεχιζόμενες εκεί λοιπόν εργασίες από τα συνεργεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, αναμένεται να φέρνουν στο φως πολλά πράγματα, όπως παλιότερα (μεγάλο μέρος από τους τοίχους του Βενετσιάνικου Διοικητηρίου στο δυτικό άκρο της πλατεία). Εκτός από τις “επίσημες” εισόδους στο Καστέλι, υπήρχαν και άλλες “ανεπίσημες”, όπως αυτές στην οδό Σουρμελή και αυτή που αποκαλύφθηκε αυτές τις μέρες από την ΕΦΑ Χανίων. 

Και αυτός είναι ένας βασικός λόγος, που κάποιοι αντιδρούμε στην ιδιωτικοποίηση και εκμετάλλευσή των ιστορικών κτηρίων και του χώρου για καθαρά εμπορικούς σκοπούς. Επιμένω πως μπορεί-και επιβάλλεται-να κρατήσει η περιοχή το δημόσιο χαρακτήρα της και να συνεχιστεί η έρευνα και η ανάδειξη του αρχαιολογικού και ιστορικού πλούτου, μαζί με μια ήπια και χρήσιμη για την πόλη αξιοποίηση, ιδιαίτερα χρήσιμη και για την Ανάπτυξη. Θα είναι καλό για όλους.

Και για το Πολυτεχνείο Κρήτης…….

 20748320_1606308149401985_5747509439916730450_o

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...