23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Οι Σφακιανοί έδωσαν το υψηλότερο ποσοστό της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη!

Ημερομηνία:

Η Χρυσή Αυγή ήταν σίγουρα από τους νικητές της εκλογικής μάχης στα Χανιά αφού στο νομό μας κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό της στην Κρήτη (6,21%).

Μάλιστα, ο δήμος στην Κρήτη που έδωσε το υψηλότερο ποσοστό στη Χρυσή Αυγή είναι ο ιστορικός Δήμος Σφακίων με 7,21% ενώ από κοντά και αρκετά ψηλά είναι οι δήμοι Πλατανιά και Κισσάμου που έδωσαν ποσοστά άνω του 7%.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι το ποσοστό αποχής στα Σφακιά ήταν πολύ μεγάλο και έφτασε το 48,21% ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι μεγάλες απώλειες κατέγραψαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ, οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι ενώ άνοδο κατέγραψαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ

Στα Χανιά η Χρυσή Αυγή κατέγραψε την πιο μεγάλη άνοδο (6,12% έναντι 4,29% τον Ιανουάριο) ενώ αν και τα ποσοστά της στην Κρήτη παραμένουν σταθερά χαμηλότερα από τον μέσο όρο αύξησε τη δύναμή της (4,5% έναντι 3,2%) όσο και τους ψήφους που έλεβε (14,167 έναντι 11.551).

Η μικρότερη άνοδος καταγράφηκε στο Ρέθυμνο (4,04% έναντι 3,11%) ενώ στο Ηράκλειο κατέγραψε τα χαμηλότερα ποσοστά στην Κρήτη και πανελλαδικά.

Άξιο αναφοράς ότι πέρα από τον Δήμο Ανωγείων που δεν έδωσε ούτε μία ψήφος στη Χρυσή Αυγή και άλλα χωριά δεν ψήφισαν καθόλου Χρυσή Αυγή όπως ο Σέμπρωνας και το Μελιδόνι αλλά και η Σκαλωτή Σφακίων και η Βιάννος (αναλυτικά ΕΔΩ)

Πάντως, εντύπωση  προκάλεσε το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στο μαρτυρικό Κοντομαρί όπου έλαβε 8,56% αλλά και το σημαντικό ποσοστό που έλαβε στη Κάντανο (περισσότερα ΕΔΩ).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...