20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Οι φοιτητές ξανά στο πλευρό του Νίκου Ρωμανού: Δεν έχει λάβει ακόμα καμία άδεια

Ημερομηνία:

Μετά την αποκάλυψη του ότι σχεδόν δύο χρόνια μετά ο Νίκος Ρωμανός δεν έχει λάβει καμία άδεια, φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία κινούνται σε κατεύθυνση υποστήριξής του.

Δημοσιεύουμε το ψήφισμα που λάβαμε από τον Σύλλογο φοιτητών Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ:

Η κυβέρνηση και το λεγόμενο αστικό κράτος δικαίου κοροϊδεύουν τον Νίκο Ρωμανό, που δύο χρόνια μετά την απεργία πείνας, δεν έχει λάβει καμία εκπαιδευτική άδεια προκειμένου να σπουδάσει.

Πριν από δύο περίπου χρόνια, τον Δεκέμβρη του 2014 ολόκληρη η Ελλάδα κράτησε την αναπνοή της. Η ζωή του Νίκου Ρωμανού κρεμόταν από μία κλωστή και η αποφασιστικότητά του, μαζί με το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης ανάγκασε τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να υποχωρήσουν την τελευταία στιγμή.

Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις του κράτους που με διάφορες δικαιολογίες δεν έχει δώσει ούτε μία άδεια στον συμφοιτητή μας, διατηρώντας έτσι ακόμα και το στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα, της πρόσβασης στην παιδεία, ως ανενεργό. Δηλώνουμε ότι θα είμαστε σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η νέα αίτηση του Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια.

info-war.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...