22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Κρήτης συμμετέχουν στην Παγκρήτια κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας

Ημερομηνία:

Με κείμενό τους φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Κρήτης εκφράζουν την πρόθεσή τους να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους την Παγκρήτια κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας την Κυριακή 28 Μάη.

Σε σχετικό κείμενο που συνυπογράφουν αναφέρουν τα εξής:

ΔΕΝ ΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΤΟικές ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!

Οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη και τις συμμαχίες που συμμετέχουν οξύνονται δημιουργούν ένα ρευστό και ταυτόχρονα επικίνδυνο για τους λαούς σκηνικό. Ουσιαστικά όλα είναι ρευστά και για την κάθε αστική τάξη βασικό καθοριστικό ρόλο θα παίξει η επιδίωξή της για να έχει τον πιο ενεργό ρόλο στο μοίρασμα της «λείας».

Αυτή είναι η πραγματικότητα οτι οι συγκρούσεις, οι προκλήσεις, ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής τους με άλλα μέσα… Τέτοιες επιλογές κάνει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για λογαριασμό της αστικής τάξης της Ελλάδας επιδιώκοντας κάτω απο το «εθνικό στόχο» και την ομοψυχία να συρθούμε και εμείς πίσω απο αυτές τις επιδιώξεις!

Ο λαός και η νεολαία πρέπει να επιδείξουν ετοιμότητα μπροστά σε οποιαδήποτε εξέλιξη με την αγωνιστική τους παρέμβαση να βάλουν την σφραγίδα τους στις εξελίξεις!

Όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις μπορεί να αντιληφθεί πως μία πιο γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή μας δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας!

Η τουρκική προκλητικότητα ενισχύεται με δεσμεύσεις του μισού Αιγαίου, με μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η καταγγελία της Τουρκίας για την προετοιμασία άντλησης πετρελαίου από την Total και την ΕΝΙ, σε οικόπεδο της Κυπριακής ΑΟΖ που η Τουρκία λέει πως ανοίκει σε αυτήν. Το παζλ συμπληρώνεται με την έκρυθμη κατάσταση στην ΠΓΔΜ όπου εμπλέκονται μεγάλα συμφέροντα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, που αφορούν τον έλεχγο μιας τεράστιας περιοχής που διέπεται από συγκρούσεις. Από την Ουκρανία μέσω των Βαλκανίων και ως την Συρία μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι έχουν βάλει τα κράτη τους να τσακώνονται και να πολεμούν για το ποιος θα ελέγχει τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας και εμπορευμάτων. Και στο κέντρο αυτού του τόξου είναι η Ελλάδα.

Το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων το βλέπουμε να εξελίσσεται ξανά, ολοζώντανο μπροστά μας. Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά του  πολέμου και  των ανταγωνισμών. Από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο εμπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους στις χώρες εισόδου στην Ε.Ε.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η κυβέρνηση στο όνομα της καπιταλιστικής αναπτυξης τσακίζει τα δικαιώματά μας, φέρνει 4ο μνημόνιο, βάζει στο στόχαστρο τη ζωή και τις ανάγκες μας. Αντίστοιχα για λογαριασμό του κεφαλαίου υπηρετεί τον διακυρηγμένο στόχο του για γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας και μετατροπή της σε στρατηγικής σημασίας κόμβο και ουσιαστικά συμμετέχει στους ανταγωνισμούς που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή για το μοίρασμα των πετρελαίων του φυσικού αερίου των δρόμων μεταφοράς, ενέργειας και αγωγών.

Μεγάλες οι ευθύνες τις κυβέρνησης:

"google ad"

  • Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δήθεν για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Την ίδια στιγμή το παρουσιάζει σαν παράγοντας ασφάλειας αν και ακόμα και με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν έχουν σταματήσει πχ οι παραβιάσεις και οι προκλήσεις της Τουρκίας και παίρνοντας υπόψη οτι το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο…
  • Παίρνει ενεργά μέρος σε 13 ΝΑΤΟικές επεμβάσεις απο τα βαλκάνια μέχρι το κέντρο της Αφρικής
  • Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟικών βάσεων στην χώρα πχ Σούδα αλλα και δημιουργία νέων πχ Κάρπαθο. Ενώ ταυτόχρονα συζητά και τη μεταφορά της βάσης Ιντσιρλικ απο την Τουρκία στη Σούδα.
  • Δίνει γή και ύδωρ στους φονιάδες των λαών, βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ήταν οτι για την πρόσφατη επίθεση των ΗΠΑ στην Συρία με 59 πυραύλους αξιοποιήθηκε ο ελληνικό εναέριος χώρος ενώ και το αμερικάνικο πλοίο που έριξε τους πυραύλους προσάραξε στην βάση της Σούδας.
  • Η ελληνική κυβέρνηση δίνει 4 δις ευρώ, το 2% του ΑΕΠ της χώρας στο ΝΑΤΟ το μεγαλύτερο ευρωπαικής χώρας όσο ακριβώς και οι αιματηρές περικοπές που συμφωνήθηκαν με ΕΕ-ΔΝΤ.

Χρέος μας να αντιδράσουμε:

γιατί η χώρα και το νησί μας είναι ορμητήρια εναντίον των λαών της περιοχής.

γιατί στο ξαναμοίρασμα των αγορών και των συνόρων η ελληνική αστική τάξη με πολιτική έκφραση την εκάστωτε κυβέρνηση επιδιώκει το δικό της μερτικό στη μοιρασιά, εμπλέκει τον ελληνικό λαό σε επικίνδυνα παιχνίδια, διακυβεύοντας το μέλλον του και τη ζωή των παιδιών του στην ιμπεριαλιστική τσόχα. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ με τη σειρά της προωθεί την αναβάθμιση της χώρας στο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο με την επέκταση της βάσης στη Σούδα και την παραχώρηση βάσης στην Κάρπαθο.

γιατί η αδιαφορία και η απάθεια, ειδικά αυτές τις μέρες, είναι συνενοχή.

Οι φοιτητές και σπουδαστές να δώσουμε δυναμικό παρόν στην Κινητοποιήση!

Να απαιτήσουμε:

  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία στη χώρα μας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο θάλασσα και τα Βαλκάνια.
  • Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις
  • Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.
  • Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  • Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε όλους τους εργασιακούς χώρους, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις γειτονιές.

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολέμους των ιμπεριαλιστών!

Έξω το ΝΑΤΟ!

Σε επαγρύπνηση όλοι οι φοιτητές και οι σύλλογοί μας!

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΗ – ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ

 

 

 

 

Φοιτητικοί – Σπουδαστικοί Σύλλογοι

  • Φυσικό Ηρακλείου,
  • Νηπιαγωγών Ρεθύμνου,
  • Κοινωνιολογία Ρεθύμνου,
  • Ψυχολογία Ρεθύμνου,
  • ΤΕΙ Ρεθύμνου,
  • ΣΕΥΠ ΤΕΙ Ηρακλείου,
  • ΣΤΕΓ ΤΕΙ Ηρακλείου,
  • Σύλλογος Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης,
  • Εστίες Ρεθύμνου
  • Μηχόπ Πολυτεχνείου Κρήτης
  • Ημμυ Πολυτεχνείου Κρήτης
  • Μηπέρ Πολυτεχνείου Κρήτης
  • Αρχιτεκτονικής Πολυτεχνίου Κρήτης
  • ΤΕΙ Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό στον κόμβο Γαλατά

Ένας οδηγός μηχανής τραυματίστηκε, σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη...

Δράσεις από το Μουσικό Σχολείο Χανίων

Μια σειρά από μουσικές δράσεις διοργανώνει τις επόμενες ημέρες...

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Λασίθι

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά φορείς και...

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...