22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Οι φορείς του Ηρακλείου ζητούν αναστολή των περιοριστικών μέτρων: “Όλοι οι κλάδοι τις τοπικής οικονομίας, πλήττονται ανεπανόρθωτα”

Ημερομηνία:

Επιστολή στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίο Χαρδαλιά με αφορμή τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στο Ηράκλειο, απέστειλαν φορείς του νησιού, ζητώντας από τον υφυπουργό να τα αναστείλει μιας και συνιστούν “καταδίκη της οικονομίας σε σχέση με το πλήθος των επίσημα ανακοινωθέντων κρουσμάτων”΄.

Αναλυτικά η επιστολή: 

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την απόφαση της Γ.Γ.Π.Π. να θέσει την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για δυο (2) εβδομάδες. Δυστυχώς, το γεγονός αυτό είχε μεγάλες επιπτώσεις στον τουριστικό κλάδο καθώς επέφερε  αυτόματα ακυρώσεις και μεγάλη μείωση της ροής των νέων κρατήσεων, σε μία περίοδο που όλοι προσπαθούμε να διατηρήσουμε τον Τουρισμό και αυτόματα τις  θέσεις εργασίας για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Όλοι οι κλάδοι τις τοπικής οικονομίας, πλήττονται ανεπανόρθωτα και αδυνατούμε να κατανοήσουμε την καταδίκη της οικονομίας σε σχέση με το πλήθος των επίσημα ανακοινωθέντων κρουσμάτων, δεδομένης δε και της υποδειγματικής εφαρμογής των μέτρων προστασίας στο Ηράκλειο.

Σεβόμαστε τις αποφάσεις σας, τις υποστηρίζουμε και τις εφαρμόζουμε γιατί η υγεία και η ασφάλεια μας προηγείται έναντι κάθε άλλης επιλογής, παρακαλούμε όμως να ανασταλούν τα ειδικά αυτά μέτρα αμέσως μόλις αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα ακόμη και εάν είναι νωρίτερα από το 14ημερο αυτό. Δίκαιο και επιτακτικό θα ήταν επίσης να εφαρμοστούν ΜΟΝΟ σε χώρους όπου παρατηρείται η εικόνα του ανεξέλεγκτου συγχρωτισμού και όχι οριζόντια σε όλες τις επιχειρήσεις, στη δύσκολη  αυτή περίοδο.

Περαιτέρω θα ήταν σκόπιμο να πραγματοποιηθεί μια τηλεδιάσκεψη το συντομότερο δυνατό σε ημέρα και ώρα που θα ορίσετε εσείς για να συζητήσουμε την διαμορφωθείσα κατάσταση.

Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στις παραπάνω επισημάνσεις και αιτήματά μας, σας ευχαριστούμε προκαταβολικά. Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με Εκτίμηση

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΟΕΒΕΝΗ)

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΑΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ & ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ  ΠΟΥΛΜΑΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

"google ad"

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΩΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ & ΔΙΚΥΚΛΩN

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ