17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Οι χρυσές μπίζνες της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα

Ημερομηνία:

Ιδιοκτήτης εταιρίας «ενοικίασης προσωπικού» και συνδικαλιστής στον κλάδο σεκιουριτάδων αποδεικνύεται ο πυρηνάρχης Περάματος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το Έθνος.

Στελέχη του ναζιστικού κόμματος δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στις ναυτιλιακές Ζώνες του λιμανιού και η επικράτηση ενός χρυσαυγίτικου σωματείου θα ωφελούσε και τη τσέπη τους. Εμπόδιο οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που έπρεπε να βγουν από τη μέση.

Συγκεκριμένα, ο πυρηνάρχης του Περάματος, Περικλής Μουλιανάκης, διατηρεί εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο «Periklis Shipping Services CO», η οποία προσφέρει «υπηρεσίες ανάπτυξης του ανθρωπίνου δυναμικού επιχείρησης και υπηρεσίες αχθοφόρων», όπως έχει καταχωριστεί και στο Εμπορικό Επιμελητήριο. Με άλλα λόγια, η εταιρεία του είναι ένα από τα συνεργεία που «μάχονται» για τη σύναψη των πολυπόθητων εργολαβικών συμβολαίων με τις ακτοπλοικές εταιρείες. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», το ακριβές αντικείμενο της εταιρείας του Π. Μουλιανάκη είναι η εξεύρεση εργατικών χεριών, φθηνών κατά προτίμηση. Στη συνέχεια, τα άτομα αυτά προσλαμβάνονται από την «Periklis Shipping Services CO» και «επινοικιάζονται» σε ακτοπλοικές και άλλες εταιρείες, ανεξάρτητα από το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί μεταξύ του εργοδότη και του εργολάβου.

Εμπόδιο στην επικράτηση εταιρειών που θέλουν να συνεργαστούν με τις ακτοπλοικές εταιρείες «νοικιάζοντας» εργαζομένους με «χαλαρές» εργασιακές σχέσεις, είναι η ύπαρξη του ισχυρού Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΜΕ που εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται στη περιοχή. Στο πνεύμα των σχεδίων του Μουλιανάκη κινήθηκαν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Λαγός, Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος, που είχαν επισκεφθεί το περασμένο Αύγουστο τη ζώνη, προκειμένου να συζητήσουν με χρυσαυγίτες εργάτες για τη δημιουργία σωματείου Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, οι βουλευτές είχαν προβεί και σε ακραίους χαρακτηρισμούς όπως «οι λεκέδες του ΠΑΜΕ θα εξαφανιστούν από εδώ μέσα».

Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις – υποσχέσεις των βουλευτών Λαγού και Παναγιώταρου για εξαφάνιση των εργαζομένων του ΠΑΜΕ, ήρθε η επίθεση εναντίον αφισοκολλητών του ΚΚΕ στη Λ. Δημοκρατίας στο Πέραμα. Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης με ρόπαλα και κλομπ, ήταν και ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του σωματείου μετάλλου Πειραιά, που εκπροσωπεί του περισσότερους εργαζομένους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Στην επίθεση είχε πρωτοστατήσει και το πρωτοπαλίκαρο του Πυρήνα Περάματος, Αναστάσιος Πανταζής.

Το έντονο ενδιαφέρον των βουλευτών Πειραιά της Χρυσής Αυγής για τον «έλεγχο» της Ζώνης Περάματος φαίνεται και από τη δραστηριότητα τους μέσα στη Βουλή. Στις 25 Ιανουαρίου του 2013 ο βουλευτής της ΧΑ και ο προφυλακισμένος Γιάννης Λαγός κατέθεσε ερώτηση για την ανάπτυξη της Επισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα, με την οποία ζητούσε να μειωθεί η γραφειοκρατία για την ίδρυση μιας ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης. Τα θέματα που έθετε ο Γιάννης Λαγός στη κυβέρνηση ήταν δύο: «μείωση των δικαιολογητικών και της γραφειοκρατίας» και «δημιουργία νέου σύγχρονου μητρώου ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων, στο οποίο θα περιέχονται οι υγιείς επιχειρήσεις».
Διαβάστε επίσης:
Οι εφοπλιστικές ερωτήσεις των νεοναζί
Εκμεταλλευτής… συνδικαλιστής και αμετανόητος

Ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, Περικλής Μουλιανάκης, εκτός από ιδιοκτήτης της εταιρείας «Periklis Shipping Services CO», κατέχει και τη θέση του γραμματέα Οργανωτικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών και Φυλάκων (ΠΟΥΑΧΦ).

Αίσθηση προκαλεί η ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΠΟΥΑΧΦ της νομοθεσίας που διέπει τα Σωματεία της Ομοσπονίας, η οποία τιτλοφορείται ως εξής: «Προϋποθέσεις και διαδικασία έκδοσης αδειών εισαγωγής, μεταφοράς, αγοράς και κατοχής όπλων από ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και οπλοφορίας του προσωπικού αυτών». Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το άρθρο 1, σύμφωνα με το οποίο «σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (ΙΕΠΥΑ) δύναται να χορηγείται άδεια εισαγωγής, μεταφοράς, αγοράς και κατοχής πυροβόλων όπλων (περιστρόφων ή πιστολιών), ύστερα από άδεια που χορηγείται από την αρμόδια αστυνομική αρχή».

Στη παράγραφο ΣΤ’ αναφέρεται η μία από τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να μπορούν οι υπάλληλοι να κάνουν χρήση της νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, απαιτείται «πιστοποιητικό ιατρού ειδικότητας ψυχιάτρου κρατικού νοσοκομείου ή, όπου δεν υφίσταται τέτοιο, Κέντρου υγείας, από το οποίο να προκύπτει ότι ο ενδιαφερόμενος δεν πάσχει από οποιασδήποτε μορφής ψυχική νόσο και δεν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, του οποίου η ημερομηνία έκδοσης δεν θα απέχει πέραν του τριμήνου από την ημερομηνία υποβολής του (…)».
«Πίστη στον αρχηγό και στην ηγεσία του κινήματος, πειθαρχία και υπακοή στα στελέχη μας, λίγα λόγια και πολλά έργα. Η συκοφαντία και η τρομοκρατία δεν μας λυγίζουν, μπόρα είναι και θα περάσει. Μην τους φοβάστε, συναγωνιστές, νικάμε!», δηλώνει αμετανόητος μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ο Περικλής Μουλιανάκης, όπου διαφημίζει και το νέο μπλογκ της ΧΑ στο Πέραμα.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...