20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Οι 10 βουλευτές – γιατροί του ΣΥΡΙΖΑ στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας για να συνδράμουν στη μάχη κατά της πανδημίας

Ημερομηνία:

Με επιστολή της στον Υπουργό Υγείας, η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τον ενημερώνει ότι το σύνολο των Βουλευτών – Ιατρών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά εν μέσω της πανδημίας προτίθενται να υποστηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά τον σχεδιασμό του Υπουργείου. Η κίνηση αυτή ήρθε μια μέρα μετά την παρότρυνση του βουλευτή – γιατρού του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλη, να πράξουν και άλλοι συνάδελφοι του αντίστοιχα.

Η Όλγα Γεροβασίλη με επιστολή της προς τον Βασίλη Κικίλια γνωστοποιεί ότι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που είναι και γιατροί είναι στη διάθεση του ΕΣΥ για να συνδράμουν εθελοντικά.

Αυτή η κίνηση έρχεται μετά την χθεσινή πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της βουλής και βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, να ζητήσει απαλλαγή από τα καθήκοντα του για να συνδράμει στη μάχη κατά της πανδημίας, την οποία ακολούθησαν δύο βουλευτές – γιατροί της Νέας Δημοκρατίας, ο Χρήστος Κέλλας και ο Κωνσταντίνος Μπλούχος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και εβδομάδες ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Πολάκης, έχει θέσει εαυτόν στην υπηρεσία του ΕΣΥ.

Ακολουθεί η επιστολή: 

Προς τoν

Υπουργό Υγείας

κ. Κικίλια Βασίλειο

Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2020

Κύριε Υπουργέ,

Σας ενημερώνω ότι με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά από την έξαρση της επιδημίας και με δεδομένες τις ανάγκες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι Βουλευτές-Ιατροί του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προτίθενται να υποστηρίξουν το σύστημα υγείας, εν μέσω των εκτάκτων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα.

Προφανώς, η αποτελεσματικότητα της συνεισφοράς των Βουλευτών μας στο σύστημα εναπόκειται στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, με βάση τις ανάγκες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και την ειδικότητα των Ιατρών.

Σας παραθέτω τα ονόματα και τις ειδικότητες των Βουλευτών-Ιατρών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

  • Γεροβασίλη Όλγα, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια
  • Ηγουμενίδης Νικόλαος, Ιατρός Καρδιολόγος
  • Μάρκου Κωνσταντίνος, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας
  • Μιχαηλίδης Ανδρέας, Ιατρός Ρευματολόγος
  • Μουζάλας Ιωάννης, Ιατρός Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας
  • Ξανθός Ανδρέας, Ιατρός Μικροβιολόγος
  • Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Παθολόγος
  • Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Δερματολόγος
  • Πολάκης Παύλος, Ιατρός Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος
  • Τζούφη Μερόπη, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδονευρολογίας

Με εκτίμηση,

"google ad"

Η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Γεροβασίλη Όλγα

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...