17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Οι 6 από τις 8 υψηλότερες θερμοκρασίες τον Μάιο και τον Ιούνιο στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα του φετινού καλοκαιριού, από την πιο υψηλή θερμοκρασία, μέχρι την πρωτοφανή κακοκαιρία «Αντίνοος» μέσα στον Ιούλιο ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ, ήταν οι 41,9 βαθμοί στη Χάλκη της Λάρισας, στις 8 Ιουλίου.

Στην Αττική το ρεκόρ σημειώθηκε στο Χαροκόπειο της Καλλιθέας (39,5 βαθμοί) στις 4 Ιουλίου.

Μετρήσεις ρεκόρ σημειώθηκαν και σε αρκετές περιοχές της Κρήτης το φετινό καλοκαίρι…

Χαρακτηριστικές ηταν οι μετρήσεις από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών από τον περασμένο Μαϊο ενώ τον Ιούνιο, οι 6 από τις 8 υψηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr, σημειώθηκαν στην Κρήτη.

Και τον Ιούλιο όμως είχαμε μίνι καύσωνες ενώ σωτήρια αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά τα μελτέμια…

Τα «ρεκόρ» του καιρού το φετινό καλοκαίρι και ο "Αντίνοος"

Η μεγαλύτερη ένταση ανέμου σε κακοκαιρία καταγράφηκε στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής στις 10 Ιουλίου (132 χιλιόμετρα την ώρα) και η μέγιστη ένταση μελτεμιού στην Παξιμάδα Καρύστου στις 26 Ιουνίου (επίσης 132 χλμ/ώρα).

Οι μέρες με ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο, που αποδείχθηκαν σωτήριες για το νησί μας, ήταν 12 τον Ιούλιο και 24 τον Αύγουστο.

Η μέγιστη βροχόπτωση σύντομης διάρκειας (δεκαλέπτου) υπήρξε στην Πεντέλη στις 19 Ιουνίου (20 χιλιοστά), ενώ η μέγιστη ημερήσια βροχόπτωση, στη Ζαγορά Πηλίου στις 17 Ιουλίου (105 χιλιοστά).

Όσον αφορά τους κεραυνούς, τον Ιούνιο έπεσαν περίπου 68.000, τον Ιούλιο 46.500 και τον Αύγουστο μόνο 8.500.

Η μέγιστη κεραυνική δραστηριότητα καταγράφηκε στις 10 και 11 Ιουλίου στη Βόρεια Ελλάδα και στο Βόρειο Αιγαίο στη διάρκεια της φονικής και καταστροφικής υπερκυτταρικής καταιγίδας που έπληξε τη Χαλκιδική.

Η σημαντικότερη κακοκαιρία διαρκείας του καλοκαιριού υπήρξε ο «Αντίνοος», στις 14 έως 17 Ιουλίου, ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία που έφθασε στη χώρα μας προκαλώντας καταιγίδες και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σε βαθμό χωρίς προηγούμενο για τα νοτιοανατολικά της Ελλάδας και για τέτοια εποχή κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...