21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Οι New York Times για τον Γιάννη Αντετοκούντο: Ο 18χρονος Ελληνας από την Νιγηρία, που θέλουν διακαώς οι μισές ομάδες του NBA

Ημερομηνία:

Το νέο του διαβατήριο γράφει ότι είναι Ελληνας. Ο Γιάννης Αντεντοκούντο είναι 18 ετών, πάλεψε πολύ στο δρόμο ως Νιγηριανός μετανάστης, πείνασε, μα μια πορτοκαλί μπάλα του άλλαξε τη ζωή. Οι New York Times γράφουν ότι ίσως αυτός είναι ο νέος αστέρας του NBA.Μεταφράζουμε από το μακροσκελές αφιέρωμα:

«Εζησε μια δύσκολη ζωή, όπως όλοι οι μετανάστες στην Ελλάδα. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Εχει οκτώ αδέλφια. Μιλάει άπταιστα τα ελληνικά, τελείωσε το σχολείο και πρόσφατα πολιτογραφήθηκε Ελληνας. Πουλούσε διάφορα προϊόντα στους δρόμους, άλλαζε πολλά σπίτια- υπόγεια μέχρι που μια μικρή ομάδα του πρότεινε να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Εκείνος προτιμούσε το ποδόσφαιρο. Ο προπονητής του Φιλαθλητικού Σπύρος Βεληνιάτης του πρόσφερε ένα όνειρο. Κι ένα καρβέλι ψωμί.

Και πλέον οι σκάουτερς του NBA συρρέουν στην Ελλάδα για να διαπιστώσουν το σπάνιο ταλέντο του. Αν περάσει από τα drafts (δοκιμαστικά) προφανώς και δεν θα πάει στην Ισπανία όπου έχει υπογράψει, στη Σαραγόσα. Τον θέλουν το Τορόντο, το Χιούστον, η Οκλαχόμα, η Ατλάντα. Ακόμα κι ο πρόεδρος των Σέλτικς τον είδε να παίζει σε ένα ματς με το Βόλο το Μάρτιο. Είχε 19 πόντους, εννιά ριμπάουντ και δύο σπασίματα.

Το συμβόλαιο του με την Σαραγόσα αξίζει 325.000 δολάρια για μια τριετία

Οι γονείς του Αντετοκούντο έφτασαν στην Ελλάδα το 1991 και εγκαταστάθηκαν στα Σεπόλια. Η μητέρα του έκανε baby-sitting, αλλά η κατάσταση στην Ελλάδα ειδικά για μαύρους μετανάστες είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ο Γιάννης έκανε τα πάντα για να βοηθήσει την οικογένειά του και τώρα θέλει να τους πάρει μαζί του στην Ισπανία».
Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ