15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Οι tour operators ζητούν επιπλέον κρεβάτια και στην Κρήτη – Διψήφια αύξηση της τουριστικής κίνησης

Ημερομηνία:

Επιπλέον κρεβάτια από αυτά που ήθελαν αρχικά, ζητούν τώρα πολλοί tour operators από τους Έλληνες ξενοδόχους για να μπορέσουν να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση, ενώ άνθρωποι του τουρισμού λένε πως όλα δείχνουν ότι η φετινή σεζόν θα κλείσει με αύξηση σε διψήφια νούμερα, και θα ξεπεράσουμε τον στόχο των 30 εκατομμυρίων που έχει θέσει το Υπουργείο Τουρισμού.

Οι ξενοδόχοι ευελπιστούν ότι η σεζόν, που σε αρκετές δημοφιλείς περιοχές όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος έχει ήδη ξεκινήσει με επισκέπτες από χώρες της Ασίας κατά κύριο λόγο, θα τρέξει σε πολύ υψηλές πληρότητες που δεν θα περιοριστούν τους μήνες αιχμής, ως συνήθως.

Πτήσεις τσάρτερ έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά φέτος, από τον Μάρτιο και αναμένεται από τις αρχές Απριλίου να ενταθούν λόγω και του κοινού εορτασμού Καθολικών και Ορθοδόξων του Πάσχα.

Πολλοί ξενοδόχοι προσπαθούν να κάνουν ό,τι προσθήκες μπορούν για να αυξήσουν λίγο τη χωρητικότητά τους, καθώς οι προκρατήσεις σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένες κατά 50%, ενώ η έναρξη της σεζόν διαφαίνεται ότι θα γίνει με καλές πληρότητες. Σύμφωνα με τον Μανόλη Τσακαλάκη, πρόεδρος των ξενοδόχων του Ρεθύμνου, ο Μάιος θα κυμανθεί σε πληρότητες της τάξης του 80%, όταν πέρυσι ήταν μόλις 50%.

Για διψήφια αύξηση των μέχρι στιγμής κρατήσεων έκανε λόγο και η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, από το βήμα της 6ης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος προχθές. «Απευθύνομαι σε όλους εσάς, στην ελληνική τουριστική επιχειρηματική κοινότητα, σε αυτήν την περίοδο της ισχυρής δυναμικής και των ευκαιριών, να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας για την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος και την ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας που θα αποφέρει πρόσθετα έσοδα στις τοπικές κοινωνίες και θα ενισχύσει την εθνική μας οικονομία. Για μία ακόμη φορά θα τονίσω ότι ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και μας αφορά όλους», επισήμανε η κυρία Κουντουρά.

Ως προς τις τιμές, η μεγάλη ζήτηση έχει οδηγήσει σε μία μέση αύξηση 8% σε σχέση με πέρυσι, με κερδισμένους τους ιδιοκτήτες μονάδων 4 και 5 αστέρων. Σε έρευνα της TrevoTrend προκύπτει ότι Γερμανοί προτιμούν τα ελληνικά ξενοδοχεία, ακόμη κι αν είναι ακριβότερα από εκείνα της Ισπανίας. Χαρακτηριστικά η πλειοψηφία των πακέτων σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων κυμαίνεται μεταξύ 1.150 ευρώ ανά άτομο και 1.450 ευρώ ανά άτομο. Όταν στην Ισπανία το αντίστοιχο εύρος τιμών κυμαίνεται μεταξύ 941 ευρώ ανά άτομο και 1.022 ευρώ ανά άτομο και στην Τουρκία γίνεται μπαράζ προσφορών για να μπορέσουν να διασώσουν την φετινή χρονιά, με τα πακέτα να διαμορφώνονται μεταξύ 538 και 789 ευρώ ανά άτομο.

Το γεγονός που αποδεικνύει πως οι Γερμανοί ταξιδιώτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα για κάτι που θεωρούν ότι αξίζει τα λεφτά του.

praktoreio-tourism.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ