23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στο λιμάνι της Κισάμου

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκαν από το Λιμενικό Ταμείου Νομού Χανίων δύο έργα στο Λιμένα Καβονησίου Κισάμου συνολικού προϋπολογισμού 157.000,00 € με Φ.Π.Α., που αφορούν ανακατασκευή ασφαλτικών οδοστρωμάτων και επιστρώσεων και συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Πιο αναλυτικά τα έργα αυτά είναι τα εξής:

Α) «Ανακατασκευή οδοστρωμάτων και επιστρώσεων τμήματος των χερσαίων χώρων Λιμένα Κισάμου» προϋπολογισμού 117.000,00 € με Φ.Π.Α., το οποίο είχε ενταχθεί από το Λ.Τ.Ν.Χ. στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2013 του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου.

Στα πλαίσια του έργου αυτού πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εργασίες:

  • Επί του προσήνεμου μώλου, έγινε αρχικά αποξήλωση μεγάλου τμήματος της παλαιάς επίστρωσης με σκυρόδεμα η οποία είχε έντονες φθορές (αποκολλήσεις, καθιζήσεις), δημιουργώντας έντονα προβλήματα στην κίνηση πεζών και οχημάτων και ακολούθησε κατασκευή νέων επιστρώσεων σκυροδέματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τμήματα αυτά οι επιστρώσεις είχαν κατασκευασθεί από την δεκαετία του ΄70.
  • Έμπροσθεν από το υπάρχων κτίριο εξυπηρέτησης του λιμένα και κατά μήκος των κρηπιδωμάτων, έγινε αρχικά απόξεση μεγάλου τμήματος του παλαιού ασφαλτοτάπητα ο οποίος είχε έντονες φθορές και ακολούθησε κατασκευή νέας στρώσης ασφαλτοτάπητα.

Β) «Συντηρήσεις ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων Λιμένα Κισάμου και Λιμένα Κολυμβαρίου Νομού Χανίων» προϋπολογισμού 100.000,00 € με Φ.Π.Α., (εκ των οποίων 40.000,00 € αφορούν το Λιμένα Κισάμου), το οποίο είχε ενταχθεί από το Λ.Τ.Ν.Χ. στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2013 του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου με ποσό 80.000 €, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 20.000,00 € είναι από ίδιους πόρους του Λ.Τ.Ν.Χ.

Στο έργο αυτό εκτελέστηκαν εργασίες αντικατάστασης ενός μεγάλου τμήματος των δικτύων ηλεκτροδότησης και υδροδότησης που ήταν παλαιό και με προβλήματα στη λειτουργία του. Οι εργασίες αυτές ήταν αναγκαίες για την ασφάλεια των χρηστών του Λιμένα και για να γίνεται η παροχή ρεύματος και νερού στα σκάφη με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα.

Η ολοκλήρωση των δύο έργων αυτών αναβαθμίζει σημαντικά τις λιμενικές υποδομές, την εύρυθμη λειτουργία και την συνολική εικόνα του Λιμένα Καβονησίου Κισάμου, από τον οποίο τους θερινούς μήνες διακινούνται χιλιάδες έλληνες και ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται με ημερήσιες κρουαζιέρες τον Μπάλο και την Γραμβούσα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...