18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ολοκληρώθηκε η μετάφραση του βιβλίου για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ημερομηνία:

Μετά από επίμονη και συστηματική δουλειά πολλών μηνών η μετάφραση του βιβλίου του γερμανού ιστορικού Prof. Dr. Karl-Heinz Roth “Η οφειλή επανορθώσεων – υποθήκες της γερμανικής κατοχικής εξουσίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη” (Reparationsschuld – Hypotheken der deutschen Besatzungsherrschaft in Griechenland und Europa – Karl Heinz Roth, Hartmut Rübner, ISBN: 978-3-86331-265-7, Metropol Verlag, Febr. 2017) έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στα χέρια μιας τριμελούς επιτροπής φιλολόγων της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας η οποία έχει αναλάβει την επιμέλεια του βιβλίου.

Στις 24 Νοεμβρίου 2018, μια μέρα πριν την επέτειο του Γοργοποτάμου, αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης γερμανικών αποζημιώσεων θα παραλάβει στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης τον πρώτο φάκελο εργασίας με όλα τα στοιχεία που αφορούν το βιβλίο, ενώ στις 23 Ιανουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης στην Αθήνα παρουσία του γερμανού ιστορικού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ