25.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup Working Group – Παραπέμπει στον EFSF για το 1,2 δισ. ευρώ

Ημερομηνία:

Η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (Eurogroup Working Group) πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο το αίτημα του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 μ.μ. η τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG), για το ελληνικό ζήτημα, ανέφεραν κοινοτικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα υπάρξει ανακοίνωση του Ευρωπαϊκoύ Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) σχετικά με το αποτέλεσμα της συζήτησης στο EWG επί του ελληνικού αιτήματος για την επιστροφή ποσού ύψους των 1,2 δισ. ευρώ στο Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

ΥΠΟΙΚ: Σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα η τηλεδιάσκεψη του EWG

Σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group (EWG), σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης καθώς πέραν του ζητήματος της εκταμίευσης του 1,2 δισ. ευρώ που εξετάζεται από τον ESM στις τεχνικές του λεπτομέρειες, συζητήθηκαν επίσης θέματα ρευστότητας, η δημοσιονομική πορεία της χώρας και θέματα μεταρρυθμίσεων.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η επικοινωνία της ελληνικής πλευράς με τεχνικά κλιμάκια συνεχίζεται κανονικά.

Στο μεταξύ, μέχρι τη Δευτέρα το αργότερο, η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει, με σκοπό να ξεκλειδωθεί η εκταμίευση των χρημάτων για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες ρευστότητας.

Η κυβέρνηση προσδοκά ότι με βάση τις ελληνικές προτάσεις, το Eurogroup που θα λάβει χώρα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δώσει το πράσινο φως και για την εκταμίευση των 1,9 δισ. ευρώ των κερδών της ΕΚΤ από ελληνικά ομόλογα.

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ