15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Α’ κύκλος μαθημάτων της ” Σχολής Γονέων ” του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.

Ημερομηνία:

Τον Φεβρουάριο η έναρξη του νέου κύκλου

O Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π) του Δήμου Χανίων ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε ο Α΄ κύκλος μαθημάτων της σχολής γονέων με παιδιά στην προσχολική – νηπιακή ηλικία.

Τα θέματα, που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του Α΄ κύκλου ήταν: η επικοινωνία στην οικογένεια, η αυτοεκτίμηση, η αναγνώριση και η έκφραση των συναισθημάτων, η ζήλια, η επιθετικότητα, τα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η ψυχολογία του πένθους .Επίσης θέματα που αφορούν στη διατροφή, τον ύπνο και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά την προσχολική ηλικία.

Η ομάδα ήταν βιωματική, τα μέλη της είχαν τη δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων, την έκφραση των συναισθημάτων τους και την   ανίχνευση των αναγκών τους, ενώ πραγματοποιήθηκαν έντεκα δίωρες συναντήσεις.

Αναγνωρίζοντας ότι, η ευαισθητοποίηση των γονέων, καθώς και η καλή επικοινωνία στην οικογένεια αποτελούν ζητούμενα απαραίτητα στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα με απώτερο στόχο την πρόληψη της ψυχικής υγείας και την ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας τόσο των γονέων όσο και των παιδιών τους, ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. θα  ξεκινήσει εντός του Φεβρουαρίου και δεύτερη σχολή γονέων, που έχουν παιδιά στην προσχολική-νηπιακή ηλικία.

Η γονική φροντίδα πέρα από το ένστικτο του πώς μεγαλώνεις παιδιά,  απαιτεί γνώση, υποστήριξη και προετοιμασία πάνω σε κάθε αναπτυξιακή φάση του παιδιού.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα 5:00μμ – 7:00μμ το απόγευμα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, που βρίσκεται στην οδό  Νικηφόρου Επισκόπου 31, στην Παλιά Πόλη.

Η ομάδα θα είναι βιωματική και τα μέλη της, θα έχουν τη δυνατότητα συζήτησης και  ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις, έκφραση συναισθημάτων και ανίχνευσης αναγκών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πληροφορίες – εγγραφές μέχρι και τις 8 Φεβρουαρίου 2014, στο τηλέφωνο 28213-41628  καθημερινά. Υπεύθυνη για τις σχολές γονέων είναι η Κατερίνα Μαλανδράκη, Ψυχολόγος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π  του Δήμου Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...