16.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ολυμπιονίκης Β. Ζυγούρη: Η Ομοσπονδία Πάλης τον έβλεπε να παρενοχλεί παιδιά και τον επιβράβευε

Ημερομηνία:

«Επέμεινα να καταθέτω στοιχεία σχετικά με την κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία Πάλης, τα ντοπαρίσματα… επέμενα να ζητώ ποινικό μητρώο του προπονητή ο οποίος καταδικάστηκε αργότερα για βιασμό αθλήτριας και ποια ήταν η απάντηση; Να βρίσκω ψόφιες γάτες μέσα στο σπίτι μου, δίπλα στον ανάπηρο αδελφό μου και σπασμένο το αυτοκίνητο μου, με ακτινογραφίες από σπασμένες κλείδες και θώρακα».

Την ανατριχιαστική αυτή περιγραφή, κάνει μιλώντας στο tvxs.gr, η πρωταθλήτρια Ελλάδας και Ολυμπιονίκης της Πάλης Βούλα Ζυγούρη.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί, αποκαλύπτει πως κάθε άλλο παρά κρυφά ήταν τα περιστατικά βιασμών και παρενοχλήσεων στην Ομοσπονδία Πάλης τα προηγούμενα χρόνια.

Περιγράφει επίσης, γεγονότα, που δείχνουν με ποιον τρόπο η ίδια εκβιάστηκε και απειλήθηκε από μέλη της ομοσπονδίας, επειδή επέμενε στην εξυγίανση του χώρου και ταυτίζεται με τις δηλώσεις Κουρτζίδη, που σε προηγούμενη συνέντευξη στο tvxs.gr, είχε δηλώσει πως το υπουργείο διαθέτει όλα τα σχετικά στοιχεία: «Συμφωνώ με την εκτίμηση του, ότι το υπουργείο, καλύπτει καιρό την Ομοσπονδία» λέει σχετικά.

ΕΡ.Είχατε αντιληφθεί πως υπήρχαν φαινόμενα βιασμών και παρενοχλήσεων στον χώρο της Πάλης, πρώτου καταγγελθεί και καταδικαστεί ο εν λόγω προπονητής;

ΑΠ.Από το 2012 μιλάμε για τον συγκεκριμένο προπονητή. Ο προπονητής καταδικάστηκε πρωτοδίκως ήταν μαθητής μου. Συνελήφθη πολύ κοντά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων στο οποίο είχε λάβει μέρος με διαπίστευση προπονητή. Όμως έλεγε ότι είναι προπονητής χωρίς να είναι.

Ήταν πέραν της φυσιολογικής διαχυτικότητας η συμπεριφορά του και το είχα επισημάνει. Δεν είναι δυνατόν να καθίζεις τα παιδιά στα πόδια σου και να τα χαϊδεύεις στα μπούτια για να τα επιβραβεύσεις! Το είπα στον πρόεδρο, σε μέλος του ΔΣ και στον αντιπρόεδρο και στον ΓΓ. Είχα λάβει ως απάντηση από την ομοσπονδία τον χλευασμό. Μου έλεγαν δε, ότι τον διαβάλλω. Η Ομοσπονδία τον επιβράβευε!

ΕΡ.Τι εννοείτε όταν λέτε ότι έκανε τον προπονητή ενώ δεν ήταν; Δεν είχε σχετική άδεια;

ΑΠ.Αυτά που σας λέω έγιναν πριν μου τον φέρουν στην σχολή προπονητών. Μετά από λίγο τον έφεραν για μαθητή στη σχολή μου. Επειδή γνώριζα,  είπα: παιδιά θέλω ποινικό μητρώο. Επέμεναν να τον δεχτώ χωρίς. Τελικά πήρε το χαρτί και ζήτησα να ασκήσουν έλεγχο στο σωματείο. Το αποτέλεσμα ήταν στο παγκόσμιο των βετεράνων το ’15 να περιφέρεται πάλι σαν προπονητής.

Έχει αναρτήσει φωτογραφία του  που συνοδεύει παιδιά με καρτέλα προπονητή. Είχε παρακολουθήσει τη σχολή αλλά αυτό δεν σου δίνει άδεια άσκησης επαγγέλματος. Όχι, δεν είχε νόμιμη άδεια. Αυτοί οι άνθρωποι, που συγκαλύπτουν κακοποιήσεις, που επιβάλλουν προπονητές χωρίς να έχουν άδεια,  είναι ακόμα στη διοίκηση της Ομοσπονδίας και θέλουν να μας πείσει το υπουργείο, ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

ΕΡ.Είχατε ενημερώσει το υπουργείο;

ΑΠ.Αφού πιάστηκε πήγα στον Γενικό Γραμματέα αθλητισμού, το 2017. Ήταν ο Ιούλιος Συνοδινός. Τον ήξερα. Του λέω, δεν θα λάβετε μέτρα; Έχουμε πρόεδρο που βρέθηκε ντοπέ, έχουμε προπονητή χωρίς άδεια που κατηγορείται για βιασμό. Προφασίστηκε αδυναμία. Στη συζήτηση μας αποκαλούσε  πρόεδρο τον Θάνο που είχε παραιτηθεί,  γιατί έχει κατηγορηθεί για ένα αδίκημα που ήταν κακούργημα αλλά σήμερα με τον νέο νόμο είναι πλημμέλημα. Όταν ρώτησα γιατί, μου είπε «…αυτός κινεί τα νήματα με αυτόν μιλάμε».

Έλεγε ότι δεν αποδεικνύεται ότι ήταν σε γνώση της Ομοσπονδίας όλα αυτά. Του λέω, πώς δεν αποδεικνύεται; Έχει πτυχίο; Έχει καταθέσει ποινικό μητρώο; Με πέταγαν από τον έναν στον άλλον. Και ο κύριος Πάχτας και ο κύριος Κανελλάκης είχαν γνωστοποιήσει περιστατικά. Η αλήθεια είναι ότι δεν  υπάρχει αθλητικός εισαγγελέας και γίνεται δύσκολο το θέμα. Εγώ πάντως με το υπουργείο, δεν έβρισκα άκρη. Και τελικά αυτός, κατέληξε φυλακή από καταγγελίες της μητέρας. Υπάρχει ένα κύκλωμα στο υπουργείο και πριν και σήμερα, που εργάζεται υπέρ της Ομοσπονδίας.

Η Ομοσπονδία κάνει ό,τι θέλει. Βρέθηκα αναπληρώτρια διευθύντρια της σχολής προπονητών, είχα 350 άτομα στη σχολή. Έπρεπε να τους ελέγξω εγώ. Υπήρχαν σας πληροφορώ, διδάσκοντες και διδασκόμενοι τα ίδια άτομα! Με κορόιδευαν μπροστά μου! Έχουν διαγραφεί σωματεία γιατί δεν έδωσαν έγκαιρα τα 2 ευρώ της συνδρομής τους. Ελέγχουν όλα τα σωματεία, κανένα υπουργείο δεν τα βάζει μαζί τους.

"google ad"

ΕΡ.Στην τωρινή ηγεσία του υπουργείου, έχετε απευθυνθεί;

ΑΠ.Τώρα ξαναπήραμε τον φάκελο στο υπουργείο. Ο Αυγενάκης με παρέπεμψε σε συνεργάτη του. Δεν θέλησε καν να κρατήσει τον φάκελο. Ήθελε να με ξεφορτωθεί . Με ξεφορτώθηκε, αυτό έγινε. Ο Μαυρωτάς δείχνει να θέλει αλλά….

ΕΡ.Είπατε ότι απειληθήκατε. Πότε ξεκίνησαν οι απειλές και με ποια αφορμή;

ΑΠ.Το σωματείο μας, στο οποίο είναι μέλος κι ο κος Κουρτζίδης, έχει διαγραφεί πολλές φορές από την Ομοσπονδία Πάλης,  με αφορμή ένα άρθρο που λέει όποιος μας δυσφημίσει διαγράφεται. Δεν μπορούσαμε να διαπιστώνουμε ντοπαρίσματα κακοδιοίκηση και άλλες παράτυπες διαδικασίες και να μην μιλάμε. Στο δικαστήριο δικαιωθήκαμε σε όλα αυτά που είχε αποκαλύψει και ο κος Κουρτζίδης. Τώρα ξανά το σωματείο μας, ο Φιλαθλητικός Σύλλογος είναι στο στόχαστρο.

Οι πιέσεις από τον σκιώδη πρόεδρο είναι απίστευτες. Έχουν σπάσει δυο φορές το αυτοκίνητο μου και μου άφησαν ακτινογραφία. Την πρώτη φορά από σπάσιμο κλείδας και τη δεύτερη αυχένα. Πήγα και τις 2 φορές στο αστυνομικό τμήμα. Έχω γράψει στην κατάθεση ότι τα συσχετίζω με το άτομο που την προηγούμενη μέρα με είχε πάρει τηλέφωνο να με εκφοβίσει.

Ο κύριος Τραμπάκουλας, επίσης μέλος του ΔΣ έφερε την αστυνομία και προσπάθησε να με κλείσει αυτόφωρο επειδή η ομοσπονδία μας έχει διαγράψει. Μπήκαν σπίτι μου και άφησαν ψόφια γάτα δίπλα στον ανάπηρο αδερφό μου.

Στο δικαστήριο το κανονικό δικαιωθήκαμε αλλά συνεχίζουν να απειλούν συνεχίζουν και δικαστικά για  μας εξοντώσουν οικονομικά. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πάρει άσχημο δρόμο. Καλό είναι να μην έχει κανείς ούτε φωτογραφία μαζί τους.

ΕΡ.Παρ’όλα αυτά έχετε τη δύναμη να συνεχίζετε. Από που την αντλείτε;

ΑΠ.Αγαπάω τον αθλητισμό και τη δουλειά μου και μας έχουν κάνει να θέλουμε να πάμε στο τελευταίο ο χωριό, να έχουμε τη δράση μας, για να ακούμε τουλάχιστον  ένα ευχαριστώ.

Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη για αυτά τα παιδιά. Κάνω επίδειξη του αθλήματος στα σχολεία. Είχα τεράστιο πρόβλημα να πηγαίνω στον Μαραθώνα που είναι αυτός ο σύλλογος του καταδικασμένου για βιασμό και να πω στα παιδιά, ελάτε στην πάλη.  Δεν μπορούσα να στέλνω τα παιδιά εκεί. Όταν καταδικάστηκε, κατάλαβαν όλοι εκεί γιατί δεν τους ενθάρρυνα να στείλουν τα παιδιά τους.

ΕΡ.Ποιο είναι το κεντρικό σας ερώτημα προς το υφυπουργείο Αθλητισμού; Τι θέλετε να ρωτήσετε τον κο Αυγενάκη;

ΑΠ.Γιατί ενώ δικαίως παρεμβαίνουν στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας μετά την καταγγελία της Μπεκατώρου, δεν παρεμβαίνουν να διερευνήσουν την Ομοσπονδία Πάλης όπου αποδεδειγμένα υπάρχει περιστατικό βιασμού και άλλα σκάνδαλα οικονομικά και κακοδιοίκησης;

Η διοίκηση έχει κηρυχθεί έκπτωτη αλλά το ΔΣ είναι το ίδιο. Δεν θα ξανά πράξουν τα ίδια λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι; Ο Κουρτζίδης έχει δίκιο. Η απάντηση στην ερώτηση δεν πρόκειται να δοθεί.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...