17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ολόκληρο το εισαγγελικό πόρισμα για την εμπλοκή Προβόπουλου στο σκάνδαλο της Proton

Ημερομηνία:

Μονόδρομο θεωρούν έγκυροι νομικοί κύκλοι τη σύνταξη κατηγορητηρίου σε βάρος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου…

για άμεση συνέργεια σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος και σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, από την 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, που διερευνά το σκάνδαλο της Proton.

Το πόρισμα το οποίο συνέταξε και της διαβίβασε ο αντεισαγγελέας ΠρωτοδικώνΓιώργος Καλούδης – μετά από έγγραφη παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέαΓρηγόρη Πεπόνη – για τις διαδικασίες πώλησης τον Δεκέμβριο του 2009 της Proton Bank, από την Τράπεζα Πειραιώς στον προσωρινά κρατούμενο σήμερα επιχειρηματία, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις έκνομες ενέργειες των ελεγκτικών οργάνων της ΤτΕ.

Το directnews.gr αποκαλύπτει σήμερα, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ολόκληρο το εισαγγελικό πόρισμα, αφού οι Έλληνες πολίτες είναι εκείνοι οι οποίοι κλήθηκαν να πληρώσουν από το εισόδημά τους τα εκατοντάδες “χαμένα” εκατομμύρια ευρώ της λεγόμενης «υπόθεση Λαυρεντιάδη».

Ένας ακόμη βασικός λόγος της δημοσιοποίησης του πορίσματος είναι, να τεθεί φραγμός στην προσπάθεια κάποιων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων να διασώσουν με κάθε τρόπο τους υπεύθυνους της ΤτΕ από τις βαρύτατες ποινικές τους ευθύνες.

Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ