20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ομάδα Αντίστασης Σελίνου: Να σταματήσουν άμεσα οι πολιτικές διώξεις

Ημερομηνία:

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της εγχώριας Τρόικα, σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα εξωτερικού, έχοντας ισοπεδώσει και λεηλατήσει τα λαϊκά στρώματα, δημιουργώντας ένα τοπίο κοινωνικής καταστροφής και οπισθοδρόμησης (διάλυση παιδείας, υγείας, δομές κοινωνικού κράτους), δεν μπορούν να πείσουν κανέναν για τη αποτελεσματικότητα των επαχθών μέτρων, που συνεχώς λαμβάνουν.
Η “ανάπτυξη” που επαγγέλλονται, αν ποτέ επιτευχθεί, θα είναι μια “ανάπτυξη” με μισθούς πείνας των 300 ευρώ και ανασφάλιστης εργασίας. Ένας πραγματικός εργασιακός μεσαίωνας, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα,  όπου η δημόσια περιουσία, η γη και το νερό, θα δοθούν βορά στα αρπακτικά του κεφαλαίου, που μοναδικό σκοπό τους έχουν τα άπληστα υπερκέρδη.
Έχοντας λοιπόν κατά νου ότι δεν μπορούν να πείσουν κανένα, επιχειρούν μέσα από την ένταση της κρατικής καταστολής να καταπνίξουν την οργή του αγωνιζόμενου λαού. Ποινικοποιώντας κοινωνικούς αγώνες και αγωνιστές, επιστρατεύοντας απεργούς, καταστρατηγώντας το Πανεπιστημιακό Άσυλο,  εκκενώνοντας αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, στήνουν ένα νέο ιδιώνυμο.
Η οποιαδήποτε  αντίσταση και αγώνας ενάντια στις πολιτικές φτωχοποίησης που επιβάλλουν,  αναθεματίζεται ως  εχθρός της  <<δημοκρατίας>> και επισύρει ποινικές διώξεις.
Μέσα σε αυτή τη “λογική”, με διάταξη που ψήφισε η συγκυβέρνηση, οι δημόσιοι υπάλληλοι στους οποίους εκκρεμεί πειθαρχική δίωξη, τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, καταργώντας έτσι,  στην ουσία, το τεκμήριο της αθωότητας. Ταυτόχρονα ασκείται πειθαρχική δίωξη εις βάρος του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, με αφορμή την ανοικτή αντιμνημονιακή επιστολή του, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και αναφερόταν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των λειτουργών της Δικαιοσύνης ενάντια στις νέες περικοπές των αποδοχών τους.
Παράλληλα όπως συμβαίνει σε όλη τη χώρα έτσι και στα Χανιά έχει ξεκινήσει ένα πογκρόμ  διώξεων σε ανθρώπους του κινήματος αντίστασης.
– 6 διώξεις μαθητών και αλληλέγγυων στις 28/10/2010 σε μια μεγαλειώδη πορεία.
– 11 διώξεις στις 28/10/2011, όταν οι συγκεντρώσεις μετά το τέλος της παρέλασης, όπως σε πολλές πόλεις της χώρας, μετατράπηκαν αυθόρμητα σε αντιμνημονιακές διαδηλώσεις.
– 9 διώξεις στις 10-11/2/2012 όταν μετά από μια μεγαλειώδη 48ωρη απεργία η πορεία κατέληξε στην κατάληψη της αντιπεριφέρειας Χανίων μετατρέποντας την σε κέντρο αγώνα.
– 3 συλλήψεις και 62 προσαγωγές στις 25/3/2012 όταν ο καθιερωμένος εορτασμός μετατρέπεται σε διαδήλωση ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές.
Όλες αυτές οι διώξεις είναι πολιτικές, που μοναδικό σκοπό έχουν να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν όσους επιμένουν στο δρόμο του συλλογικού αγώνα και της αντίστασης.
Απαιτούμε την άμεση παύση των πολιτικών αυτών διώξεων.
Απαιτούμε την άμεση απαλλαγή των κατηγορουμένων απ’ όλες τις κατηγορίες.
Να σταματήσει η ομηρία των αγωνιστών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστολή: Απαραίτητος καθαρισμός των οικοπέδων

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Κύριε δ/ντά, Θέλω μέσω της έγκριτης...

Κρήτη: Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό...

700.000 ακίνητα στα χέρια ξένων funds, και οι Έλληνες δεν έχουν πού να μείνουν

Με το στεγαστικό πρόβλημα να γιγαντώνεται, και αυτή η...

Airbnb: Δεν κάνει πίσω το ΥΠΕΘΟ για το τέλος επιτηδεύματος

Προβληματίστηκαν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το συζήτησαν σε...