28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ομιλία – Χαιρετισμός του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τομεάρχη Οικονομικών και βουλευτή Ηρακλείου Νότη Μαριά στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Σύριζα –ΕΚΜ

Ημερομηνία:

Φίλες και φίλοι του Σύριζα,

Εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Προέδρου του Κινήματος μας Πάνου Καμμένου χαιρετίζουμε το Ιδρυτικό σας Συνέδριο και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες του.Η πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση λόγω του κοινωνικού Αρμαγεδώνα των Μνημονίων που έχουν οδηγήσει σε βαθειά φτώχεια και σε μαζική ανεργία που έχει ξεπεράσει επίσημα το 1.500.000 συμπολίτες μας.

Και όλα αυτά παρότι η μνημονιακή Ελλάδα έχει πάρει δάνεια ύψους 219 δις ευρώ .

Όμως από τα δάνεια αυτά λιγότερα από 8 δις ευρώ έπεσαν στην πραγματική οικονομία ενώ τα υπόλοιπα δόθηκαν για την εξόφληση των παλαιών δανείων  και την  κοινωνικοποίηση των ζημιών των μεγαλομετόχων των ξένων και ντόπιων τραπεζών.

Δε χρειάστηκε να περάσει ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα για να αποκαλυφθούν τα σχέδια των δανειστών που ήταν η υπερχρέωση της χώρας και η εν συνεχεία καταλήστευση της δημόσιας περιουσίας και των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών.

Η χώρα μας αποτέλεσε  πλέον το πειραματόζωο του ΔΝΤ και των κρατών της Ευρωζώνης  όπου εφαρμόστηκε η νεοφιλελεύθερη συνταγή προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την «κινεζοποίηση» των μισθών στη ΕΕ, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και τη μετατροπή της Ελλάδας και των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής περιφέρειας σε αποικίες νέου τύπου της Νέας Ευρωπαϊκής Ένωσης των δανειστών.

Με τη νεοαποικιακή Δανειακή Σύμβαση Ελλάδας – κρατών Ευρωζώνης η χώρα μας παραιτήθηκε από την ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κατάσχεση ακόμη και η κατά τα λοιπά ακατάσχετη δημόσια περιουσία.

Ταυτόχρονα με το Μνημόνιο οι διεθνείς δανειστές καθορίζουν  κάθε πτυχή της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.

Φίλοι και φίλες

οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παλεύουμε για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας του αντιμνημονιακού πατριωτικού δημοκρατικού τόξου που θα διώξει την Τρόικα και θα ξαναπάρει πίσω την Ελλάδα

Μια κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας η οποία:

  1. Θα καταγγείλει τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.
  2. Θα διαγράψει το επονείδιστο χρέος.
  3. Θα προασπίσει τα εθνικά μας θέματα που για μας τους Ανεξάρτητους Έλληνες αποτελούν κόκκινη γραμμή.
  4. Θα προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στη δίκαιη διανομή του παραγόμενου πλούτου.
  5. Θα προχωρήσει στη σύγκλιση Συντακτικής Συνέλευσης για θέσπιση νέου Συντάγματος με βάση τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας.
  6. Θα διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο
  7. Θα κατοχυρώσει την ΑΟΖ
  8. Και θα δρομολογήσει την παραδειγματική τιμωρία όσων παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους νόμους μας οδήγησαν στο μνημόνιο.

Φίλες και φίλοι,

Παρά τις διαφορετικές μας ιδεολογικές και πολιτικές  αφετηρίες δώσαμε από κοινού στις πλατείες, στους δρόμους, αλλά και στη βουλή τη μάχη ενάντια στη Τρόικα και στις μνημονιακές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της δημοκρατίας.

Αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον.

"google ad"

Γιατί στις κρίσιμες αυτές ιστορικές στιγμές για την πατρίδα μας πρέπει να ενώσουμε στη δράση τις δυνάμεις μας.

Να στηρίξουμε την πρόσθεση και όχι την αφαίρεση.

Να ενισχύσουμε τον πολλαπλασιασμό και όχι τη διαίρεση.

Να διαμορφώσουμε ένα αντιμνημονιακό πατριωτικό κοινωνικό μέτωπο του δημοκρατικού τόξου ενάντια στην Τρόικα και στους δανειστές.

Γιατί

Η Ελλάδα δεν πωλείται

Η Ελλάδα δεν τεμαχίζεται

Η Ελλάδα δεν υποθηκεύεται

Γεια σας και καλούς κοινούς μας αγώνες

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10 χρόνια κάθειρξη στον 43χρονο Ηρακλειώτη που σκότωσε την 31χρονη φίλη του

Σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης  την...