23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ομογενείς στηρίζουν ιδρύματα σε Αττική, Γιάννενα και Κρήτη

Ημερομηνία:

Του Ζώη Μαρίνου

«Δεν θέλουμε ευχαριστώ. Δεν το κάνουμε για αναγνώριση. Αλλά από δική μας εσωτερική ανάγκη και βαθιά υποχρέωση να στηρίξουμε την Ελλάδα μας τώρα που δοκιμάζεται» έχει πει στον «Ε.Κ.» η Βρισηίς Μαύρου – Παϊδούση, συντονίστρια της Επιτροπής Συμπαράστασης Παιδικών Ιδρυμάτων «Magic Mission» που με έδρα το Μόντρεαλ στηρίζει, σε περιοδική βάση, 55 ιδρύματα περίθαλψης παιδιών και ηλικιωμένων σ’ όλη την Ελλάδα.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα τέσσερις ακόμη φορείς κοινωνικής πρόνοιας από την Ελλάδα επικοινώνησαν με την Επιτροπή «Magic Mission» για να εκφράσουν ευχαριστίες ή να διατυπώσουν αιτήματα στήριξης. Από την Παλλήνη, από τον Κεραμεικό, από το Ηράκλειο της Κρήτης και τα Γιάννενα.

Η Επιτροπή ενισχύει σε τακτική βάση ιδρύματα με την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης, τα δε έσοδά της προέρχονται από εκδηλώσεις στην παροικία του Μόντρεαλ και από δωρεές ομογενών, για τις οποίες δίνεται πλήρης οικονομικός απολογισμός.

«Η πολύτιμη προσφορά σας σε είδη διατροφής, όπως όσπρια, ρύζι και λάδι βοήθησε σημαντικά το έργο μας. Τα είδη δόθηκαν σε φτωχές και άπορες οικογένειες της ενορίας μας στον Κεραμεικό», γράφει η Ευαγγελία Κώνστα, εκ μέρους του Ιερού Ναού Αγίων Ασωμάτων και του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Θησείου, που καθημερινά φροντίζουν για τη στήριξη -με είδη διατροφής- 350 άπορων πολιτών.

«Με τη δική σας βοήθεια παραμένουμε αφοσιωμένοι στον στόχο μας για την δημιουργία μιας ζεστής, γεμάτης αγκαλιάς, όπου άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές ζουν μια ζωή με αξιοπρέπεια, ισότητα, αποκτούν ανεξαρτησία και βιώνουν την χαρά ότι ανήκουν κάπου», γράφει ο Δημήτρης Στέφας, πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά», με έδρα την Παλλήνη Αττικής.

Αντίστοιχες ευχαριστίες εκφράζει και ο Διονύσιος Κοκκώνης, κοινωνικός λειτουργός, από το Ηράκλειο Κρήτης, εκ μέρους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Συσσιτίου «Φαγητό με την αγάπη μας». Τα είδη διατροφής που εστάλησαν από το Μόντρεαλ θα φτάσουν στον Πειραιά στις 21 Αυγούστου και από εκεί στην Κρήτη. «Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι κάθε κομμάτι της δωρεάς αυτής θα διατεθεί σε οικογένειες με παιδιά, σε οικονομική ένδεια», αναφέρει ο κ. Κοκκώνης.

Τέλος, η κ. Παναγιώτα (Γιούλα) Μητροκώστα, αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου, μ’ επιστολή της εκφράζει εκ νέου ευχαριστίες για την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης και, μαζί, καταθέτει το αίτημα να σταλούν στα Γιάννενα αθλητικές φόρμες και παπούτσια, καθώς και κουβέρτες για ηλικιωμένους.

Η κ. Μητροκώστα αναφέρει ότι «δυστυχώς η παρατεταμένη οικονομική κρίση και η κατάσταση στη χώρα έχει δημιουργήσει πολλές ανισότητες και πολύς κόσμος δοκιμάζεται και περνάει δύσκολα στην καθημερινότητά του».

Μεταφέρει, παράλληλα, και τις ευχαριστίες του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Η Επιτροπή «Magic Mission» -όπως έχει γράψει ο «Ε.Κ.»- ιδρύθηκε το 2012 εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα και υπάγεται διοικητικά στην Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ και στο Εθνικό Επαρχιακό Κογκρέσο του Κεμπέκ, οι πρόεδροι των οποίων, Νίκος Παγώνης και Γιάννης Θεοδοσόπουλος, στέκονται υποστηρικτικά στο έργο της.

Και μαζί τους ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στο Μόντρεαλ Νίκος Σιγάλας, ο οποίος φροντίζει τακτικά να ενημερώνει την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών για τις δραστηριότητες της Επιτροπής και να διευκολύνει το έργο της.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...